P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

-verden går bare framover i samarbeid

Han har vært med på å kjeppjage bygdedyret. Christoffer Grønstad tror på at åpne og inkluderende organisasjoner skal gi alle en mulighet til å delta i samfunns- og arbeidsliv.

Publisert 30.05.2005 11:32. Oppdatert 30.05.2005 12:33.
Av Jorun Vang

Den utflytta Biringen har lang fartstid fra det frivillige organisasjonslivet. Han mener det er tre kjerneverdier som gjelder i alle mellommenneskelige forhold. Det er åpenhet, respekt og vilje til samhandling.
-Det er hva du gjør for andre som teller. ”Be different, make a difference, sier Christoffer Grønstad.

-Verden går bare framover i samarbeid

Christoffer Grønstad
Christoffer Grønstad jobber som nettredaktør for kaupa.no, et nettsted som promoterer norskprodusert mat. Han har tillitsverv i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner og står på valg som nestleder for FN-sambandet.
-Jeg er opptatt av FNs tusenårsmål og hvordan de kan nås. Jeg brenner for at Norge som verdens rikeste land skal se at vi har et ansvar og ikke minst at vi må utvikle oss like mye som utviklingslandene, sier han. Verden går bare framover i SAMARBEID, sier Grønstad.

Fordel å bo på bygda

Grønstad har vokst opp på bygda. Han tror ikke forskjellen på bygd og by er så stor ettersom ungdom stort sett har tilgang på de samme informasjonskanalene gjennom TV, raio og internett. Han mener bygda er bra fordi den lærer å engasjere ungdom. Der må folk skape tilbuda sjøl. Han sier dessuten at ofte har bygdeungdommen en fordel fordi de har mye kunnskap om byen i tillegg, mens byungdommen ofte vet lite om hvordan livet er på bygda.

-Det nytter

Han trekker fram organisasjonsarbeid som en nyttig læringsarena.
- Uten Norges Bygdeungdomslag (NBU) hadde jeg forblitt en beskjeden gutt som gjorde alt riktig, men som ikke turte å stille spørsmål ved ting og knapt tok ordet i forsamlinger. Han trekker fram særlig internasjonal solidaritet som noe av det viktigste han har lært gjennom arbeidet i Bygdeungdomslaget. Da jeg ble sendt til Guatemala for å arbeide med utviklingssamarbeidet vi har med en organisasjon der borte, gikk det opp for meg at vi har en jobb å gjøre, og at NBU fortsatt var en veldig aktuell arena å gjøre det på. Prosjektet var i sin tid omstridt, mange mente at vi burde fokusere på hva som måtte gjøres her hjemme – i dag er det bred enighet om at prosjektet har tilført NBU utrolig mye verdifullt.

-Helt uakseptabelt

Framtidas regjering bør ha både en likestillingsminister og en integreringsminister, mener Grønstad. Han sier at på papiret har alle nordmenn like rettigheter, men i praksis fungerer det ikke. Han har opplevd at adopterte nordmenn med mørk hudfarge er blitt tatt inn av politiet og ransaket for narkotika uten grunn.
- Helt uakseptabelt, sier Grønstad.

Dette er Christoffer Grønstad


NAVN: Christoffer Grønstad
ALDER: 26 år
SIVIL STATUS: Flørter
BARN: Ingen, men har samværsrett til hund
STILLING: Nettredaktør

MEST BEKYMRA FOR NORGE I FRAMTIDA: At penger skal bli det eneste som betyr noe.

FAVORITTBOK: Akkurat nå er det ”Trynefaktoren” av Torgrim Eggen

PROVOSERER MEG MEST: Brudd på barns rettigheter etter Barnekonvensjonen.

NORDMENNS TRE BESTE SIDER: Direkte, opplyste (stort sett) og målbevisste.

NORGES TRE STØRSTE FORDELER: Godt oppvekstmiljø og flott natur, meningsfylt fritid (ikke alle i verden vet hva fritid er) – og vern av menneskerettigheter.

HVA KJENNETEGNER NORGE I VERDEN OM 100 ÅR: Forhåpentligvis framstår vi som ”All different – all equal”.

FORBILDE: Bestemor (sist sett i skogen med motorsag).

Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no