P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Kirsti Storhaug


Publisert 19.05.2005 15:06.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Harald Dale og Siri Bjelland Berven

*Navn: Kirsti Storhaug
*Alder: 56 år
*Sivil status: Gift
*Barn: To døtre
*Stilling: Rektor på Skeisvang videregående skole i Haugesund

*Fritidsinteresser: Friluftsliv, lese bøker, matlaging i helgene, hytten i Ryfylke fra påske til september

*Mest stolt over i eget liv: De to døtrene, å ha vært gift med samme mannen hele tiden og jobben

*Mest bekymret for i Norge i framtida: Nedbygging av velferdstaten, økende fattigdom og klasseskiller, økning i psykiske lidelser uten at det finnes hjelpeapparat, de menneskeskapte klimaendringene

*Favorittbok: Karl Ove Knausgård: «En tid for alt», samlede verk av Kolbein Falkeid ligger framme

*Favorittdikt: «Jeg holder ditt hode» av Stein Mehren

*Gjør meg mest glad: Tidlig morgenstund med sol, fuglesang og stillhet på hytten. Glede over at vi har så mange dyktige mennesker som jobber for verdensfreden.

*Provoserer meg mest: At vi ikke greier å ta vare på de som er alvorlig psykisk syke slik at resultatet blir svært tragiske hendelser som for eksempel trikkedrapet i Oslo. Det gjør også advokatene som i stedet for å opplyse og klargjøre, jobber for å forkludre saker, mens skyhøye timesatser ruller.

*Det viktigste i min tro: Budskapet om nestekjærlighet

*Nordmenns tre beste sider: Et selvstendig og traust folkeferd, lite korrupte og hjelpsomme. Tenker på alle som engasjerer seg, drar igang aksjoner og hjelpeprosjekt.

*Norges tre største fordeler: Mye og vakker natur, oljen og fisken og at vi er en kunnskapsnasjon.

*Tre kjerneverdier i forholdet mellom alle slags folk i tida framover: Toleranse i et samfunn av mangfold, respekt i et samfunn med ulike kulturer og utjevning for å redusere kløften mellom fattig og rik.

*Hva kjennetegner (Norge i) verden om 100 år: Mer mangfold enn i dag. Vi er enda større som turistnasjon om vi klarer å ta vare på naturen. Vi er fremdeles søkkrike, men pengene går inn i EU-systemet for opprettholdelse av fred, og vi har et gjennomført likestilt samfunn.

- Vi må snu

Kirsti Storhaug er innflytter i Haugesund, født og oppvokst i Stavanger. Hun flyttet fra Stavanger i 1967, da hun begynte å studere og kom til Haugesund i 1976, så hun har bodd største parten av livet i nord for Boknafjorden.

- Jeg synes samfunnsutviklingen går feil vei. Det er en eneste verdi, det er markedet og penger. Alt dreier seg om det. Individet i sentrum, og alt omkring må legge mest mulig til rette for den individuelle frihet. Det synes jeg er helt galt.

- Jeg synes vi må snu, opprettholde en offentlig sektor som skal ivareta viktige veldferdsområder for oss alle sammen. Skole, sykehus og eldreomsorg. Det er ikke butikk og skal ikke måles på kronene, som blårussen ser ut til å ønske. Kommunene må få styrket budsjettene sine, få mulighet til å kunne ivareta disse viktige samfunnsoppgavene på en god nok måte, sier Kirsti Storhaug.

Bakgrunn: Fem kandidater fra Rogaland (27.04.2005)
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no