P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

Finnmarkskandidatene er klare

NRK P1s publikum i Finnmark har slutta godt opp om nominasjonen av personer til P1-regjeringa. Lytterne har sendt inn forslag på mange kandidater til ei «skyggeregjering».

Publisert 13.05.2005 15:02. Oppdatert 07.06.2005 15:35.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Ingrid Andersgaard

Nå har juryen plukka ut fem av de nominerte, og disse fem blir presentert og intervjua i Nordaførr i ukene framover.

De fem er:

Tore Turi, Masi
Wigdis Farstad, Børselv
Odd Einar Utsi, Tana
Mari Røsten, Vadsø
Odd Oskarsen, Hammerfest

Tore Turi, Masi

48 år, far og bestefar, selvstendig næringsdrivende. En skapende arbeidsnarkoman med engasjement for mer lokaldemokrati. Han ønsker å styrke nordområdene for å kunne ta vare på ressursene her.


Wigdis Farstad, Børselv

44 år, mor og samboer og hjemmearbeidende. Hun er opprinnelig fra Buskerud, men flytta til Finnmark i 2001. Hun brenner for individet og for å la barna få muligheten til å «være seg selv».


Odd Einar Utsi, Austertana

48 år, far og bestefar, jobber på kvartsittbruddet i Austertana. Revyentusiast med mye humor og et hjerte som brenner for bygda og for mulighetene til å utvikle bygdene.



Mari Røsten, Vadsø

20 år, studerer for tida i Trondheim for å ta en bachelor i Europakunnskap. Sjøl om hun studerer internasjonal politikk, er hun kanskje mest opptatt av at folk skal tørre å satse utafor Oslo og skape ting i distriktene, slik at folk kan bo i –for eksempel Finnmark!



Odd Oskarsen, Hammerfest

46 år, far og bestefar, tillitsvalgt på Hammerfest sykehus i over ti år. Han brenner for at godene i Norge skal tilhøre fellesskapet.


Blant disse fem skal NRK P1s publikum i Finnmark velge en person som skal sitte i P1-regjeringa.

P1-regjeringa

P1-regjeringa er ei «skyggeregjering» som settes sammen ved at radiolytterne i hvert fylke stemmer inn sin mann eller kvinne. Dette er ikke partipolitikere, men engasjerte privatpersoner.

Avstemninga foregår fra 3. til 10. juni.

Her kan du stemme


Den endelige P1-regjeringa kommer sammen på Sem gjestegård den 16. juni.Der skal de sitte sammen et par dager og diskutere seg fram til et manifest – et dokument som forteller hvordan DE meiner Norge bør utvikle seg de neste hundre åra.

LENKER
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no