P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

— Arbeid til alle!

Uten arbeid ødelegges menneskene, det mener regjeringskandidat fra Finnmark, Tore Turi. Selv er han en skapende arbeidsnarkoman som nyter øyeblikkene.

Publisert 15.05.2005 14:38.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jenny Duesund

Tore Turi fra Masi er første kandidat fra Finnmark til P1-regjeringa.

NAVN: Tore Turi

ALDER: 48 år

BOSTED: Masi i Kautokeino kommune

SIVIL STATUS: Gift

BARN: 3 barn og 1 barnebarn

Tore Turi fra Masi er kandidat til P1-regjeringa
STILLING: Selvstendig næringsdrivende. Driver både et regnskapsfirma og innen turisme.

FAVORITTBOK: Bibelen. Ellers blir mye lover og regler i forbindelse med regnskapsfirmaet.

FRITIDSINTERESSER: Turistbedriften min, natur og familie og få tid til å leve i nuet.

FORBILDE: Oppvokst hos tante og onkel som jobbet med mye, tror det har påvirket meg til å alltid jobbe mye og med mange ulike ting.

MEST STOLT AV I EGET LIV : At jeg er frisk og har arbeid, en god kone og friske barn, det er en guds gave! At jeg tror på gud og har det godt med meg selv synes jeg er bra.

MEST BEKYMRET FOR NORGE I FRAMTIDEN: Veldig redd for at vi skal bli styrt av andre og at vi ikke får gjøre det vi selv, folket, ønsker. Jeg tror de avgjørelsene som blir tatt nærmest folket er de beste.

GJØR MEG MEST GLAD: At man har det godt og at de som er rundt meg har det godt og er lykkelige. Jeg er veldig takknemlig for å være frisk, jeg har tidligere hatt noen helseproblemer, men setter veldig pris på å være frisk.

PROVOSERER MEG MEST: Urettferdighet. At folk sier noe og gjør noe annet, at man ikke holder ord provoserer meg.

DET VIKTIGSTE I MIN TRO: Både en sterk gudstro, tro på Jesus og de ti bud, men også en sterk tro på menneskene, på at man kan klare det man bestemmer seg for, at man har tro på seg selv.

NORDMENNS TRE BESTE SIDER: Trauste, fredelige og arbeidssomme folk. Nordmenn er enda ikke så smittet av trykket utenfra. Nordmenn er jordnære.

NORGES STØRSTE FORDELER: Den samiske befolkninga kan gi oss mulighet til større lokalforvaltning. I Norge har vi vanvittig med ressurser som vi har vært for dårlig til å utnytte fordi mye av råstoffet sendes ut. Naturen i seg selv og det at vi har så god plass er også verdier i seg selv som vi må ta vare på. Europa vil snu øynene mer og mer nordover og vi må ta vare på det vi har her.

TRE KJERNEVERDIER I FORHOLDET MELLOM ALLE SLAGS FOLK I TIDA FREMOVER: Hovedbudene i bibelen gir en god pekepinn: du skal elske sin neste som deg selv og det du vil at andre skal gjøre mot deg skal du gjøre mot dem. I tillegg mener jeg det er viktig at alle har arbeid. Det ødelegger menneskene å gå arbeidsledig. Det er også viktig å ikke sentralisere alt, men huske på de mennesklige verdiene og nærdemokratiet


Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no