P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 

P1 danner regjering

Norges største radiokanal inviterer folk over hele landet til å utnevne P1-regjeringa. Den skal gi politikerne konkrete råd om hvordan Norge bør utvikle seg fram mot 2105. Alle fylker vil være representerte, og det er radiolytterne som bestemmer hvem som skal sitte i P1-regjeringa.

Publisert 26.04.2005 10:37.

Nominér din kandidat



- 2005 er jo et svært spesielt år. Det er tid for å se tilbake på de 100 årene som selvstendig nasjon, men kanskje også like viktig som en anledning til å se framover. Derfor vil P1 danne en folkets møteplass og samle flotte personer fra hele Norge for å tenke konstruktivt og framtidsrettet, sier P1-sjef Tommy Hansen.

– Hva er viktig for folk i Norge de neste 100 årene og hvem i ditt fylke kan best tenke høyt om hvordan framtida bør bli, er utfordringen som blir P1-regjeringa som skal gi gode råd om veien videre for Norge.

Møtes på Sem

Mandag går startskuddet for at folk kan nominere kandidater fra hvert fylke og deretter går det slag i slag før P1-regjeringa møtes på Sem Gjestegård i midten av juni for å utarbeide et manifest som skal overleveres norske partitopper.

P1-sjef Tommy Hansen har store forventninger til NRK P1s egen regjering som skal gi gode råd om kursen videre for Norge. (Foto: NRK/Anne Liv Ekroll)
De 19 medlemmene av P1-regjeringa, et fra hvert fylke, skal plukkes ut gjennom formiddagssendingene på NRKs distriktskontorer. – Hva er viktig for folk i Norge de neste 100 årene og hvem i ditt fylke kan best tenke høyt om hvordan framtida bør bli, er utfordringen som blir gitt på lufta.

Foreslå kandidater

Via internett, postkort og SMS kan folk foreslå personer de mener bør sitte i P1-regjeringa. En lokal jury hvor både NRK og lokalaviser er representert velger så ut fem kandidater fra hvert fylke. Disse presenteres i distriktkontorenes formiddagssendinger på P1 og på NRK.no. Deretter stemmer folket fram de 19 som skal sitte i P1-regjeringa.

- Gjennom dette ønsker vi å skape en arena for den folkelige samtale og via NRK gi rom for slik tankevirksomhet. Helse, hjem og familie samt Norge i verden er områdene vi vil be P1-regjeringa spesielt gjøre seg sine tanker om, sier Hansen.

For å nominere kandidater, besøk NRK.no/p1-regjeringa, send P1 og kandidatnavn (for eksempel P1 Severin Suveren) som SMS til 1987 (3,-) eller send/levér postkort merket ”P1-regjeringa” til ditt distriktskontor.

LENKER
Siste saker:
Siste saker:

 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no