NRK Nettradio 3_1
Her er du: NRK.no > NRK Nettradio Sist oppdatert 22:38
 
Høre radio på internett? Trykk her:

Nye kanaler i NRK Nettradio

Tilbudet i NRK Nettradio utvides stadig, og nye kanaler legges stadig til. Nå tilbys du som lytter hele 15 rikskanaler, pluss 11 distriktskanaler.

Publisert 12.01.2007 21:53. Oppdatert 12.01.2007 22:38.
SE OGSÅ:

NRK 5.1. Flerekanalradio

Blant det som tilbys i NRK Nettradio er verdens første nettradio i flerkanal.

Nederst i kanalmenyen i nettradioen vil du finne 'NRK 5.1'. For å kunne høre på denne kanalen trenger du spesielt utstyr, blant annet 5.1-høyttalere for PC, eller et hjemmekinoanlegg. Dette utstyret trenger du for å høre 5.1.

Høyere bitrater

Om du ikke har dette utstyret, vil kanalen spille i vanlig stereo, men vi kan ikke garantere at du hører innholdet korrekt. Kanalen leveres i 440 kbps, og kan derfor virke forstyrrende på annen nett-trafikk om du har liten båndbredde på din internett-tilgang.

Du kan også velge en enda høyere bitrate, 768 kbps. Vil du vite mer om denne kanalen og hvordan du lytter til den, gå til www.nrk.no/flerkanal.


NRK Gull

Kanalen startet i 2006, og er fullt ut basert på innhold fra NRKs rike arkiver. Her finner du radiominner og høydepunkter fra over 60 år med kringkasting, bl.a. underholdning, nyheter og sport. Her kan du også høre igjen fulltreffere fra NRKs mange radiopersonligheter.

En tilfeldig dag kan det f.eks. handle om sexprat i eteren fra 1930 til i dag, og om musikkens biologiske opphav. Eller hva med en reportasje fra 1935 da reporter Einar Schibbye møtte tannlege og muntre barn på Oslo kommunale skoletannklinikk? Det er også gjenhør med nyere humor fra P3 med XL med Espen Thoresen og Irma1000 med Kari Slaatsveen og Barbara Jahn.

Du kan lese mer om NRK Gull her: www.nrk.no/gull.
Sendeskjema for NRK Gull finner du her.

NRK Barn

Barnekanalen startet også opp i 2006. Her kan du lytte til innhold fra NRKs rike produksjon for barn døgnet rundt. Her har vi samlet godbiter fra NRKs arkiver. Hva med et gjenhør f.eks. med hørespill fra Barnetimen og Lørdagsbarnetimen, opplesninger, barnedisko og programmer hvor man kan ringe inn og ønske seg musikk?

Sendeskjema for NRK Barneradioen finner du her.

NRK Sport

kom også på lufta i 2006. Her kan du høre sport hele døgnet 7 dager i uken. Mange av sportssendingene er rettighetsbegrenset, og NRK har ikke tillatelse til å sende innholdet utover landegrensene. Derfor har vi begrenset tilgangen etter hvilken IP-adresse du sitter på. Du kan lese mer om dette her: Sitter du på utenlandsk IP-adresse?.

Alle kanalene velger du i nedtrekksmenyen inne i NRK Nettradio, som ligger i horisontalmenyen øverst på alle nettsider.

Av Signe Karin Hotvedt

LENKER

 
NRK NETTRADIO

I nettradioen kan du høre alle de 15 radiokanalene til NRK, høre distriktssendingene og høre mange programmer i P1, P2 og P3 i opptak.
NRK Nettradio er Norges største og bredeste radiotilbud på internett.


For å bruke NRK Nettradio er det en fordel om du har Windows Media Player 9 og Internet Explorer 6.
Start Nettradio:
(Windows Media)
Alle kanaler, alle dk-sendinger. Opptak fra P1, P2 og P3.
Andre formater:
(Windows Media, MP3, Ogg Vorbis)
Rene lydstrømmer, spilles i player etter ditt valg. Inneholder ikke alle kanaler, heller ikke dk-sendinger. NB: Kun DIREKTE
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no