NRK Nettradio 3_1
Her er du: NRK.no > NRK Nettradio Sist oppdatert 22:38
 
Høre radio på internett? Trykk her:

NRK Nettradio er forbedret

NRK Nettradio er forbedret. Den nye versjonen har en bedre spolemulighet, og er koblet opp mot spillelistene på NRK.no. I tilegg er arkiv-innholdet gjort lettere tilgjengelig for Internet Explorer-brukere.

Publisert 14.06.2004 16:08. Oppdatert 14.06.2004 18:40.
NRK Nettradio er nå oppgradert til versjon 2.1.

Hør radio når det passer for deg

Den første versjonen av NRK Nettradio kom for snart fire år siden, og versjon 2 kom i fjor høst. Nytt da var at vi også tilbyr de tre hovedkanalene P1, P2 og Petre i opptak. I tillegg tilbyr Nettradioen tilleggsopplysninger om programmer, musikkutt, søk osv.

Flere formater

Live-strømmene i NRK Nettradio blir sendt både som Windows Media-strøm og som MP3, mens opptaksstrømmen har vært basert på MP3-filer. Noen IE-brukere har hatt problemer med å spille av disse MP3-filene i sin Windows Media Player.

Siden det store flertall av brukerne våre anvender Windows Media-spillere, har vi lagt om arkivet slik at det baseres på dette formatet. Vi håper at det med dette blir slutt på feilmeldinger av typen "WMP har fått en ukjent feil".

MP3, Ogg Vorbis

Vi har også utvidet tilbudet til brukere som foretrekker andre formater. På nrk.no/lyd finnes lenker til strømmer til samtlige NRK-kanaler (9 i alt) i Windows Media, MP3 og Ogg Vorbis. Disse lydstrømmene kommer imidlertid ikke opp i Nettradio-avspilleren, men i en standardavspiller som brukeren selv velger.

Med dette håper vi at brukere som foretrekker andre formater enn Microsofts WM også blir tilfredse. Den nye Nettradioen er også bedre tilrettelagt for bl.a. Opera- og Mozilla-brukere.

Ny spolefunksjon

I den nye versjonen av NRK Nettradio er også spolefunksjonen forbedret. Det muliggjør at brukere kan spole frem i programmer og hoppe til f.eks. neste time i programmer som varer mer enn en time.

Lenker inn til bestemte programmer

I tillegg er lenkefunksjonen i Nettradioen forbedret slik at det kan lenkes direkte inn til siste versjon av et radioprogram fra programmets hjemmeside på NRK.no. Det sparer lytteren for å gjøre søket selv.

Hva het den plata?

Det er også laget en kobling mellom de ulike programmene i Nettradioen og spillelistene på NRK.no slik at lytteren kan sjekke navn/artist på de låtene som er spilt.

Lenka til NRK Nettradio blir som før: www.nrk.no/nettradio
Lenke til siden for andre lyd-formater: nrk.no/lyd

Feilmeldinger kan sendes til nettradio@nrk.no

Av Signe Karin Hotvedt

LENKER

 
NRK NETTRADIO

I nettradioen kan du høre alle de 15 radiokanalene til NRK, høre distriktssendingene og høre mange programmer i P1, P2 og P3 i opptak.
NRK Nettradio er Norges største og bredeste radiotilbud på internett.


For å bruke NRK Nettradio er det en fordel om du har Windows Media Player 9 og Internet Explorer 6.
Start Nettradio:
(Windows Media)
Alle kanaler, alle dk-sendinger. Opptak fra P1, P2 og P3.
Andre formater:
(Windows Media, MP3, Ogg Vorbis)
Rene lydstrømmer, spilles i player etter ditt valg. Inneholder ikke alle kanaler, heller ikke dk-sendinger. NB: Kun DIREKTE
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no