NRK 5.1 3_1
Her er du: NRK.no > Flerkanal Sist oppdatert 13:15
 
Lydpoesi fra dypet:

Havet, min far

Lytt til dette lydverket av Ola Moen og Wolfgang Peter Menzel. Det ble urframført på Goetheinstituttet i Oslo 26. november 2007.

Publisert 27.12.2007 10:11. Oppdatert 02.01.2008 08:41.
SE OGSÅ:
Dette bestillingsverket fra NRK ULYD og Deutchlandradio Berlin er produsert i 5.1 surroundlyd.

Det kan høres på nettradiokanalen NRK5.1 fra fredag 7. desember. Se hvordan du lytter i dette formatet her Hvordan lytte til NRK 5.1.

Før Ola Moen og Wolfgang Peter Menzel møttes for første gang i 2006, så jobbet de begge på egne prosjekter som involverte temaet ubåt. Siden da har de jobbet på et felles prosjekt som har resultert i verket "Havet, min far".

Wolfgang Menzel har en sterk personlig forbindelse til temaet. Hans biologiske far, som har aldri fikk sjansen til å møte, omkom på en ubåt våren 1945. For han har dette prosjektet også vært en mulighet til å arbeide med ubesvarte spørsmål rundt farens død, og dette er blitt en dimensjon i verket.

Ola Moen har brukt flere år på å jobbe med undervanns lyd og akustikk. Han har også jobbet med den australske skuespilleren og forfatteren Nicholas Hope på temaet ubåt-tragedie, der isolasjonen i det kalde dypet utgjør et godt bilde på menneskelig sårbarhet.

I "Havet, min far" framfører Nicholas Hope sin egen tekst:

Is this my time a memory
Is this a dream the life I see
Beneath the waves a mystery
I pray
I pray they will remember me,
will they remember me
unseen,
in the dark a bed
was made for me!


 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no