Voksenkrangel ødela fotballkamp for sjuåringer

Fotballkampen mellom sjuåringene fra Ottestad og HamKam fikk en dramatisk slutt.

Vi måtte trøste dommeren som gråt. Jeg har aldri opplevd noe lignende.

Mor til fotballspiller

Det er Hamar Arbeiderblad som skriver om kampen som skulle bli en god opplevelse for 2008-kullet på Ottestad og HamKam. Men som endte med krangel mellom de voksne. Hendelsen på Briskeby skal ifølge avisa ha handla om at Ottestad-foreldrene reagerte kraftig på det de mener var en sjokkerende oppførsel av HamKams trener.

– Han fikk en mamma fra eget lag til å gå. Og han tok tak i en av våre spillere etter en takling. Det hele eskalerte og han dyttet en av de voksne, forteller en mor til avisa.

Dommeren for kampen, en 11-12-åring, skal ha begynt å gråte av alt oppstyret. Også andre som var tilstede under kampen forteller om usportslig adferd som banning og skriking.

LES OGSÅ: Oppretter foreldrefri sone i barnefotballen

Kokte over etter 20 minutter

Det som skal ha fått det til å koke på Briskeby denne ettermiddagen startet med et innkast hvor en HamKam-spiller førte ballen omtrent en meter over sidelinja. HamKam-treneren skal ha bedt spilleren fortsette, og deretter scorte HamKam.

Dette reagerte treneren fra Ottestad på, men da skal HamKam-treneren ha vist til at slikt spill er vanlig for barn i Nederland. Samt at han har trenerdiplom fra Ajax. Da skal Ottestad-treneren ha gått ut på banen.

Videre skal en takling ha utløst enda mer bråk.

Beklager hendelsen

Flere av de unge spillerne skal ha gått gråtende av bana. Kampen ble avbrutt og det hele endte med at Ottestad-foreldrene tok med barna sine hjem.

Ifølge ledelsen i de to klubbene er det foreløpig ikke klart hva som skjedde. Men klubbene vil nå ta et oppgjør med uønsket og usportslig oppførsel.

– Vi er kjent med at det har vært noen episoder med noe uønska adferd under den kampen på Briskeby. Men HamKam og Ottestad har kommunisert godt rundt saken, sier daglig leder Anders Langset i HamKam Fotball Yngres Avdeling til NRK.

Også styreleder av Ottestad fotball beklager kranglinga mellom de voksne.

– Det er ikke akseptabelt med innblanding i kamper. All diskusjon skal skje når barna ikke er der, sier styreleder i Ottestad Fotball, Thommy Mikkelsen.

Han sier til NRK at det er viktig at de voksne er gode rollemodeller for barna, men at det ofte er mye følelser i sving på fotballkamper.