Vitne skal knytte siktet mann til brannen

Politiet kan være i ferd med å oppklare brannen hjemme hos sorenskriveren i Hamar tingrett i juli 2013.

Brann hos sorenskriveren i Hamar

TOTALSKADD: Boligen til sorenskriver i Borchgrevinks gate i Hamar brant ned til grunnen 22. juli 2013. Politiet mener brannen er påsatt.

Foto: Politiet

Et vitne skal knytte en Hamar-mann til brannen hjemme hos dommeren, melder Hamar Arbeiderblad i dag.

Ifølge avisa har politiet gjennomført et rettslig avhør av vitnet, men politiet vil ikke kommentere innholdet i avhøret.

Hamar Arbeiderblad erfarer at politiet gjennom vitnet har sikret seg veldig viktige opplysninger.

Dramatisk boligbrann

Det var tidlig om morgenen 22. juli i 2013 at boligen i Borchgrevinks gate i Hamar ble oppdaget. To jenter var hjemme og lå og sov, men snarrådige naboer fikk vekket dem og reddet dem ut før den kraftige brannen ødela alt familien eide.

I oktober 2013 besluttet Riksadvokaten at saken skulle etterforskes ved oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet, med bistand fra Hedmark politidistrikt.

En omfattende etterforskning førte til det politiet mener er et gjennombrudd i saken, og i mars i år ble en mann i slutten av 30-årene siktet etter mordbrann-paragrafen for å ha tent på huset.

Nekter straffskyld

Forsvarer, advokat John Christian Elden, sier at hans klient nekter straffskyld, og at opplysninger fra vitnet ikke har endret på dette.

– Det er samme person som gjorde at han ble arrestert. Han mener vitnet er fullstendig uten troverdighet og har personlige motiver. Han nekter for å ha noe med brannen å gjøre, skriver Elden i en tekstmelding til NRK.