Hopp til innhold

Vitne i Jemtland-saken tiltalt for uriktig forklaring

En ansatt i Statens vegvesen er tiltalt for å ha forklart seg uriktig i flere straffesaker.

I saken om drapet på Janne Jemtland i Ringsaker skriver TV2 at mannen er tiltalt for å ha forklart seg uriktig. I denne saken jobbet han blant annet med å kartlegge bevegelsene til domfeltes bil.

I forsvinningssaken i Lørenskog sa mannen til politiet at Tom Hagen (73) hadde kjørt 89 kilometer den dagen kona hans forsvant. Men det var bare noe han fant på, ifølge tiltalen som TV 2 omtaler.

Den ansatte i Statens vegvesen er også tiltalt for å ha manipulert fartsdata i tolv trafikkulykker der minst tre av ulykkene har hatt dødelig utfall, skriver TV2.

Det er påtalemyndigheten, ved det nasjonale statsadvokatembetet som har tatt ut den oppsiktsvekkende og omfattende tiltalen mot mannen, som er i 50-årene og fra Østlandet.

Påtalefaglig etterforsker i Kripos, Erik Moestue, sier til avisen at de ser svært alvorlig på saken.

– Årsaken er at domstolen gjennom en årrekke har fått uriktige opplysninger som er brukt i rettsavgjørelser, sier han.

I Jemtland-saken ble ektemannen til Janne Jemtland funnet skyldig i å ha drept henne, og han ble dømt til 17 års fengsel.

I den siste rettssaken før domfellelsen stilte en av forsvarerne til ektemannen, Ida Andenæs, spørsmål om kilometerstanden som ble oppgitt. Det skriver Hamar Arbeiderblad.

Luftfoto av hjemmet til Jemtland i Ringsaker
Foto: BJØRN ERIK RYGG LUNDE / NRK Luftfoto