Villgress på Innlandsscenen

Det ble hard rock med norske tekster da gruppa Villgress entret Innlandsscenen.

Det ble hard rock med norske tekster da gruppa Villgress entret Innlandsscenen.

Gruppa Villgress på Innlandsscenen.

Villgress er et rocka alternativ på den norskspråklige musikkscenen. De fem medlemmene har bakgrunn fra band som Texas Twisters, Baksmell og Ole I Dole, for ikke å snakke om de lokale gruppene Baksia og Yankee. Pål Erik Jensen har nemlig vært bassist i Baksia i mange år, mens Roar Kværnsveen har spilt i Yankee fra Dokka.

– Jeg kjøpte mitt Hammond C3 orgel brukt i 1974 for 20 tusen kroner, sier Kværnsveen, som elsker sitt orgel som veier 160 kilo.

Nytt album og egne låter

Villgress plukker inspirasjon fra gamle band som Led Zeppelin, The Who, Rolling Stones, Raga Rockers og CC Cowboys, men lager alle låtene selv.

– Hvorfor skal vi lage dårlige tekster på engelsk når det er norsk som er vårt språk? sier vokalist og tekstforfatter Dennis Hemstad.

Villgress er ute med sitt andre album «Himmel & Helvete» to år etter debutalbumet «En».

Gruppa består av Dennis Hemstad (vokal), Pål Erik Jensen (gitar), Dag Bergersen (bass), Tom Ove Dahl Trane (trommer) og Roar Kværnsveen (orgel).

På Innlandsscenen spilte de låtene «Elvis», «Greit» og «Skinn og bein».

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på P1/nett-tv hver onsdag kl. 1510.

Send en epost til: stein.schinstad@nrk.no

Se alle de tidligere konsertene på Innlandsscenen her:

NRK Innlandsscenen