Ville ha skjult overvåkning

Barnefaren ville montere opp et skjult kamera da han mistenkte at moren mishandlet barna.

Overvåkingskamera
Foto: Eirik Kleiven / NRK

Faren til de to sønnene som skal ha blitt mishandlet av moren slik at den ene døde valgte i dag å forklare seg i retten. Ettersom han har vært samboer med tiltalte hadde han ingen forklaringsplikt, men ville prøve så godt han kunne for å belyse sin side av saken.

Aktor Arne Ingvald Dymbe spurte tidlig om eks-samboeren hadde sett starten på noen av anfallene som sønnene fikk.

- Aldri, svarte barnefaren.

Fikk mistanke om mishandling

- Jeg begynte å mistenke at tiltalte mishandlet sønnen vår ettersom alle anfallene alltid startet når jeg var borte. Jeg snakket med hennes mor om det, og vi fikk også høre om et syndrom der mødre skader sine barn for selv å få oppmerksomhet, sa barnefaren.

Barnefaren forklarer at det spesielt var mistenkelig at den andre sønnen fikk de samme anfallene som den avdøde sønnen.

- Hele slekten begynte å mistenke tiltalte og vi snakket om å sette opp et skjult videokamera for å overvåke henne når jeg var borte. Jeg ville vite hva hun egentlig holdt på med, fortsettet faren.

- Jeg ville ikke tro det værste om henne, hun var jo min samboer. Hvordan kan jeg tro at en mor vil skade barna sine for å få oppmerksomhet. Det er jo det siste man vil tro, svarte barnefaren.

- Dette har vært et helvete for meg, fortstatte han.

Barnevernet grep inn

Etter at den andre sønnen var født og fikk de samme type pustestoppene sendte en lege på sykehuset inn en bekymringsmelding til barnevernet.

- Jeg er nesten 100% sikker på at hvis ikke barnevernet hadde grepet inn så ville ikke vår yngste sønn levd i dag, sa faren.

Barnefaren og hans tidligere drapstiltalte eks-samboer vekslet ikke et blikk i rettsalen.

Den yngste sønnen lever i dag i fosterhjem og er sunn og frisk.