Rekordsøknad til ingeniørstudier i Gjøvik

Flere og flere vil benytte seg av studietilbudene på høyskolene i Hedmark og Oppland. I begge fylker meldes det om søkerrekord til høyere utdanning.

Høgskolen i Gjøvik

Ingeniørstudiet ved Høgskolen i Gjøvik topper ønskelista for mange studenter.

Foto: Jorun Vang

Tall fra Samordna opptak ble offentliggjort i dag og viser at høyskolene i både Hedmark og Oppland opplever stor pågang fra håpefulle studenter.

Høyskolen i Gjøvik melder om en økning i antall førsteprioritetsøkere for niende år på rad. 1698 søkere har Høgskolen i Gjøvik som sin førsteprioritet og ingeniørstudiet er spesielt populært. Søknaden til dette studiet hadde en økning på 26 prosent.

Populære ingeniørstudier

Det har vært mye fokus på mangelen på ingeniører på det norske arbeidsmarket, og mange søker seg til Gjøvik for å ta utdannelse. Rektor ved skolen mener de kan skilte med et ettertraktet studietilbud.

– Vi har en tydelig profil på studiene våre, og det er stor etterspørsel etter studentenes kompetanse når de er ferdig. Det tror jeg er noe av årsaken til at vi opplever en økning for niende året på rad, fastslår rektor Jørn Wroldsen

Økonomi øker i Hedmark

På landsbasis går søkertallene opp med 2,35 prosent. Totalt er det i år 119 914 søkere til høgskoler og universiteter i Norge og også i Hedmark er søkertallene svært gode.

Høgskolen i Hedmark øker for tredje året på rad mer enn landsgjennomsnittet og det er studiene innen økonomi og ledelsesfag på Rena som står for den største økningen.

– En viktig forklaring til økt attraktivitet er at vi over mange år nå har hatt studenter som er meget godt fornøyde med studiene og med studiestedet. Det styrker omdømmet vårt og gjør det attraktivt å søke studier her, sier rektor Lise Iversen Kulbrandstad.

Høgskolen i Hedmark har i år 3299 førsteprioritetssøkere til 1522 studieplasser. Det betyr et snitt på litt over to søkere per studieplass.

Høyskolen i Lillehammer ligger på samme nivå som i fjor når det gjelder førsteprioritetssøkere, og rapporterer en svak økning i det totale søkertallet.