Vil nettsjikane til livs

Regjeringen vil mobbing og sjikane av unge bloggere til livs.

IlLUSTRASJONSFOTO
Foto: Ekroll, Henning Carr / VG

I helga ble det kjent at Norges mest leste blogger, 15 åringen Voe, legger ned bloggen sin. Hun orket ikke alle de negative kommentarene.

Samtidig fikk en historie om en 10-årig videoblogger fra vårt distrikt oppmerksomhet. Jenta er helt ufrivillig blitt et stort nettfenomen: Videobloggen hennes har spredd seg og jenta har opplevd grov mobbing som går på både dialekt og utseende - i kommentarfeltet og i egne hetsevideoer.

Tok opp

Stortingsrepresentant Ole Mic Thommessen fra Oppland Høyre tok opp nettmobbinga med Justisdepartementet før jul.

Og nå kommer svaret fra Justisdepartementet. Lovverket SKAL skjerpes:

Vi vil i løpet av 2011 foreslå en ny lov som går på skjerping av bruken av personopplysninger, sier statssekretær Astri Aas-Hansen i Justisdepartementet.

I dette forslaget vil personvernet av mindreårige styrkes.

– I lovforslaget diskuteres det å gjøre det vanskeligere å legge ut personopplysninger, og dermed lettere å slå ned på brudd på den lovgivningen, sier Aas-Hansen.

- Politiet må prioritere

Olemich Thommessen

Stortingsrepresentant Ole Mic Thommessen er fornøyd med at det kmmer en ny lov mot nettsjikane.

Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas , Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Ole Mic Thommessen er positiv til at regjeringa tar saken, men mener også at det må gis marsjordre til politiet at nettsjikane skal prioriteres.

– Med et styrket lovvern må det også til ressurser og prioritering innenfor påtalemyndighetene om at de faktisk forfølger de groveste sakene.

Thommessen mener at en må få noen eksempler og saker som får folk til å våkne.

Han mener at flere også burde ta tak i flere slike saker innenfor dagens regelverk, for eksempel barneombudet og påtalemyndigheten.