Hopp til innhold

– Vi tar ikke stilling i ordførersaken

Leder i Oppland Arbeiderparti, Kjersti Stenseng, sier partiet ikke vil ta stilling i saken mot ordfører Rune Øygard. – Vi er opptatt av å bistå begge parter i en vanskelig situasjon, sier hun.

Ordfører sikta for overgrep mot mindreårig jente

Leder i Oppland Arbeiderparti, Kjersti Stenseng, sier denne saken er alvorlig for partiet, men vil ikke ta stilling så lenge saken er under etterforskning.

Foto: Montasje Veslemøy Eineteig Christiansen / NRK

Det er Vågå kommune som tirsdag bekrefter på sine nettsider at ordføreren som er sikta for seksuell omgang med ei mindreårig jente, er deres egen Rune Øygard.

– Alvorlig sak

Lederen i Oppland Arbeiderparti, Kjersti Stenseng, sier saken er vanskelig for partiet.

– En politianmeldelse er alltid en alvorlig sak, men jeg vil understreke at dette er en sak som fortsatt er under etterforskning.

Stenseng er opptatt av å få frem at partiet ønsker å bistå med det de kan, for begge de involverte partene.

Vil ikke referere reaksjoner

Oppland Arbeiderparti har hatt tett kontakt med Ap sentralt, og var klar over at navnet ble offentliggjort tirsdag.

Hva slags reaksjoner har dere fått i Oppland Ap?

– Jeg ønsker ikke å referere hva slags reaksjoner denne saken har fått innad i partiet, sier hun.

Hva har dette å si for partiet?

– Det er altfor tidlig å si hva dette vil bety for Vågå Arbeiderparti. Vi forholder oss nøytralt til saken så lenge den er under etterforskning.

I pressemeldingen fra kommunen kommer det fram at Øygard stiller seg uforstående til anklagene. Øygard er for tiden sykemeldt, men det skal ikke ha noe med denne saken å gjøre.

Det er varaordfører Astrid Sveen Løkken som fungerer i hans fravær.

Rune Øygard

Rune Øygard har vært ordfører i Vågå i 16 år.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Mange skal avhøres

Jenta som har kommet med anklagene var forrige uke inne til et dommeravhør, og ordføreren har også blitt avhørt. Politiet har også gjort flere beslag hos Øygard, blant annet en PC og mobiltelefon.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen har sendt en lang liste til politiet med navn på vitner hun mener bør avhøres. Det betyr at i alt 40 personer kan bli avhørt i saken.

Leder i Vågå Arbeiderparti, Live Langøygard, og rådmann Tor Arne Gangsø, sier til NRK at de ikke ønsker å kommentere saken. Heller ikke Rune Øygard vil uttale seg.

Rune Øygard har gjennom mange år vært blant Arbeiderpartiets mest profilerte ordførere, og har blitt pekt ut som et forbilde for statsminister Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg og Rune Øygard

Rune Øygard sammen med statsminister Jens Stoltenberg.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Flere saker fra Innlandet