Vil ikke lære om ulv

Formannskapet i Rendalen vil ikke ha "bli glad i ulven"-prosjekt

Ulv
Foto: Scanpix

I går kveld sa flertallet i formannskapet nei til et prosjekt som har som mål å skape mer positiv holdning til rovdyr. Det til tross for at det allerede er gitt penger til prosjektet fra Fylkesmannen.

Kan være konfliktdempende

Ordfører i Rendalen Norvald Illevold (Ap) hadde søkt om penger til prosjektet som skal bidra til å dempe konflikten mellom innbyggerne i kommunen og rovdyr. Prosjektet skulle spesielt rette seg mot barn og unge som skulle lære mer om rovdyra.

- Jeg mener vi har fortjent et slikt prosjekt, sier Illevold. Han mener det ikke handler om å være for eller imot rovdyr, men hvordan samfunnet kan lære å leve med å ha rovdyr i sitt nærområde.

Ap sprakk

Det ble heftige diskusjoner om prosjektet i formannskapet i Rendalen i går kveld. Motstanderne av prosjektet mener at ved å si ja til et slikt prosjekt legger de seg flate for rovdyra som de sliter med i kommunen.

Av de 7 representantene stemte 4 nei til prosjektet. Foruten Senterpartiet og Høyre, stemte også en Ap-representant imot.

-Vi bruker ikke partipisk i Ap. Det må gå slik det går, sier ordføreren. 23. september skal saken behandles i kommunestyret. Etter diskusjonen i går er ordføreren usikker på om det i det hele tatt blir noe av det som skulle dempe rovdyrkonflikten i bygda.