Hopp til innhold

Politiet har fått cirka 70 tips, men ingen har ført til de bortførte jentene

Politiet har fått inn mellom 60 og 70 tips etter at to søstre ble bortført i Kongsvinger i forrige uke, men jentene er fortsatt ikke funnet.

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl

Politiet ønsker flere tips, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Det var tirsdag i forrige uke at de to søstrene, som var plassert hos fosterforeldre, ble bortført da de gikk av skolebussen på Masterudveien mellom Kongsvinger og Austmarka.

– Faren sentral

To maskerte menn tok med seg jentene, og stakk av i en bil. Trolig en sølv-beigefarget Toyota Corolla Verso som politiet har etterlyst med registreringsnummer uten at bilen er funnet.

FÅTT MANGE TIPS: Politiet mener det er godt håp om å finne de to jentene på 6 og 8 år.

Den to jentene ble kidnappet i biler tilknyttet farens arbeidsplass.

Foto: Politiet

Bilen ble disponert av jentenes biologiske far. Han skal også ha vært til stede under bortføringen, og politiet mener han var sentral under hendelsen.

Han skal ha hindret fosterfaren i å ringe politiet, slik at politiet først fikk vite hva som hadde skjedd etter 30 minutter. På denne tiden rakk de maskerte mennene trolig å komme seg et godt stykke med jentene.

Kan ha dratt til utlandet

Hvor de har tatt veien er usikkert. Men siden Kongsvinger grenser til Sverige, og det tar cirka 20 minutter å kjøre fra Kongsvinger til Sverige er det nærliggende å tro at kidnapperne forsvant over grensa. Politiet holder alle muligheter åpne.

– Vi vil ikke spekulere i om de er i Norge. Vi forholder oss til at de kan være i Norge eller at de kan være tatt med til utlandet. Det må etterforskningen vise, sier politiadvokat, Iren Johnsen Dahl.

– Vi jobber nå med å gå igjennom all den informasjon vi har innhentet og fortløpende innhenter ny informasjon.

Ønsker flere tips

Det har kommet inn mellom 60–70 tips i forbindelse med bortføringen.

Kongsvinger

Politiet undersøker området i nærheten av der to jenter ble bortført av maskerte menn ved Kongsvinger tirsdag ettermiddag i forrige uke.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– De fleste kom inn de første dagene, og så har det stilnet litt i det siste. Det har vært tips hele veien fra folk som mener og tror at de kan ha sett jentene. De har vi sjekket ut, og så langt har det visst seg at det ikke har vært de savnede jentene.

Politiet ønsker flere tips fra publikum, og ber folk som tror at de kanskje har opplysninger i saken om å melde seg.

– Vi er veldig interessert i tips fra publikum. I den grad folk har eller tenker at de kanskje kan ha opplysninger, så er det viktig at de tar kontakt med oss. Selv om de er redd at det ikke har betydning for saken, så er det bedre at politiet får ta den avgjørelsen, sier Johnsen Dahl.

Flere avhørt

Politiet har også sett igjennom en del overvåkningskameraer uten at det har hjulpet dem i jakten på jentene.

Politiet etterlyste til sammen fire biler, og en av disse er funnet. Bilen ble funnet, og bileieren pågrepet dagen etter at jentene ble bortført. Bileieren jobber i samme firma som barnefaren, og bilen hans ble sett i nærheten da jentene forsvant.

Han er siktet for medvirkning til bortføring, men nekter å ha noe med bortføringen å gjøre. Han samtykket til varetektsfengsling i to uker forrige fredag.

Masterudveien i Mellom Kongsvinger og Austmarka

Her ble jentene bortført av to maskerte menn.

Foto: Ann-Kristin Mo

– Han er avhørt flere ganger, men hva han sier i avhør vil jeg ikke si noe om foreløpig, sier politiadvokaten.

Sjefen til barnefaren er også avhørt, men politiet ønsker heller ikke å si hva han har sagt i avhør. Politiet har fortsatt ikke fått tak i barnefarens nye kone, uten å ha lykkes i dette.

Etterlyser flere biler

Bilene som politiet etterlyser i forbindelse med bortføringen er:

En stasjonsvogn, Volvo V 70 eller Volvo XC 70, farge rød metallic. Bilen er ifølge politiet observert i tidsrommet da de to søstrene ble bortført, tirsdag morgen, 10. juni 2014 ca. kl. 0745. Bilen er sett sammen med en svart Volvo XC 90 som politiet fant onsdag kveld, 11. juni 2014. Den har utenlandske registreringsskilt.

En mørk blå Kia, SUV. Bilen skal ha norske skilter. Rett etter jentene ble bortført er den sett sammen med Volvoen. To personer, en mann og en kvinne, skal være sett i Kiaen.

En sølv-beigefarget Toyota Corolla Verso, KH 41262, som skal ha blitt brukt til å bortføre jentene. Denne bilen ble disponert av faren.