Vil fengsle indrefilét-tyver

Det rumenske paret ble tatt med 56 kilo indrefilét i bilen. De er mobile vinningskriminelle og bør få fire måneder i fengsel, mener politiet.

Politiet er vant med å stoppe folk med store mengder kjøtt, men de er nesten alltid på tur inn i Norge med billig kjøtt fra utlandet. Denne gangen stoppa de et rumensk par i 30-åra med norsk kjøtt som politiet mener de har stjålet og forsøkte å smugle ut av Norge.

Forklaringa er totalt blottet for troverdighet. Dette er organiserte mobile vinningskriminelle, som kun er i Norge for å stjele.

Politijurist i Hedmark, Sondre Halvorsen /

Fire måneder fengsel

Mandag måtte paret stille i retten, og politiet mener å ha bevis for at de har stjålet indrefilétene i butikker på Østlandet. Som straff for det vil politiet straffe rumenerne med fire måneder fengsel.

Rumenerne strinekter for å ha stjålet de 56 kiloene med biff, og advokatene deres påsto full frifinnelse.

Kjøtt til eget bryllup

Rumenerne forklarte i retten at de kom til Norge for å kjøpe kjøtt til eget bryllup, fordi ryktene fortalte at biffkjøtt er uvanlig billig i Norge.

Reiste til Norge for billig indrefilet

Politiet beslagla i tillegg til kjøttet 140 bokser med Omega 3-piller, som rumenerne forklarte er kjøpt inn som gaver til bryllupsgjestene.

Rumenerne nekter straffeskyld for tyveri og påstår at de kjøpte kjøttet fra en ukjent mann på gata i Trøndelag. De kan derimot ikke framlegge kvittering for biffkjøtt og pillebokser.

Politiet mener forklaringa er blottet for troverdighet, forteller politijurist Sondre Halvorsen.

Ullersmo fengsel

Mannen sitter i varetekt her på Ullersmo

Foto: Mona Myklebust / NRK

Vil beslaglegge smuglerbil.

Politiet mener paret er organiserte mobile vinningskriminelle, som kun kom til Norge for å stjele. Som tilleggsstraff vil derfor politiet at retten skal beslaglegge bilen, fordi den er et redskap for å reise rundt og stjele, forteller politijurist Sondre Halvorsen.

Paret ble i juni gjenkjent av en butikkeier i Elverum, som i mai hadde besøk av dem i butikken. Da viste videoen fra butikken at de forsynte seg i kjøttavdelingen, uten å betale.

Politiet mener å bevise at paret har stjålet varer fra en rekke forretninger på Østlandet, blant anna i Sandvika, Hokksund og på Råholt.

Utvises

Det rumenske paret i 30-åra sitter i varetekt og vil gjøre det inntil dommen faller. Politiet vil altså fengsle dem i fire måneder, og deretter utvise dem.

- Alternativet er å utvise dem før straffen er ferdig sonet, fordi det ikke nødvendigvis er riktig bruk av samfunnets ressurser å fengsle dem, sier påtalejurist Halvorsen.

Om paret så drar hjem for å gifte seg, og om det i såfall blir en stusselig feiring uten biff og gaver til bryllupsgjestene gjenstår å se.