Hopp til innhold

Vil ekskludere Ahmed fra Ap

Styret i Hamar Arbeiderparti ønsker å ekskludere Khalid Haji Ahmed, fordi han ikke skal ha benyttet muligheten til å beklage kommentarer på Facebook som kan oppfattes som jødehets i forrige uke.

Khalid Haji Ahmed

Styret i Hamar Ap ønsker nå å ekskludere Khalid Haji Ahmed.

Foto: Arvid Thorsgard / NRK

– Vi har hatt flere møter med Ahmed for å gi han muligheten til å gå ut og beklage det som har skjedd. Det føler vi ikke han har benyttet seg av, dermed ser vi ingen annen løsning enn å gå videre med eksklusjonssak mot ham, sier leder av Hamar Arbeiderparti Thomas Langeland Jørgensen.

Forrige uke la et medlem av AUF ut følgende status på Facebook:

Jævla jøde horer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer.

Medlem i AUF på Facebook

Khalid Haji Ahmed kommentert statusen uten å ta avstand fra den og det er det som nå er bakgrunnen for eksklusjonssaken.

Skulle ikke få konsekvenser

Styret i Hamar Ap har enstemmig vedtatt å åpne en eksklusjonssak mot Ahmed på bakgrunn av at uttalelsene han kom med på Facebook kan oppfattes som diskriminerende, og dermed går imot partiets formålsparagraf om å stimulere til toleranse og mangfold og bekjempe diskriminering.

– Styret har kommet fram til vi tar sterkt avstand fra det som er uttalt på facebookdiskusjonen, og det er ikke forenlig med de verdier og holdninger som Arbeiderpartiet står for, sier leder av Hamar Arbeiderparti Thomas Langeland Jørgensen.

Tidligere har han uttalt at dette ikke ville få noen konsekvenser for Ahmed, men nå mener styret i partiet likevel at Ahmed bør ekskluderes.

Jørgensen sier at partiet har hatt flere møter med Ahmed om saken, og at de har rådet han til å gå ut og be om unnskyldning og beklage saken.

– Vi har hatt flere møter med Ahmed hvor vi har kommet med råd og veiledning om hvordan han kan gå ut og beklage det som har skjedd, noe vi føler han ikke har gjort, forklarer Langeland Jørgensen.

(Saken fortsetter under videoen)

Jødehets, antisemetisme, facebook, rasisme, AUF, AP politiker, kommunestyremedlem, Khalid Haji Ahmed, Hamar arbeiderparti, jøder, hetser, hets, Hitler, rasistisk, rasehets, ytringer

Styret i Hamar Ap sier kommentarene på Facebook ikke vil få konsekvenser for Ahmed etter tirsdagens krisemøte.

Mange reaksjoner

En av årsakene til at styret i Hamar Ap oppfordret Ahmed til å offentlig gå ut og beklage kommentarene som kan oppfattes som jødehets, er at de har fått mange reaksjoner på kommentarene både internt i partiet og fra eksterne personer.

– Vi mener saken er viktig fordi de ytringer og holdninger som har kommet fra de tidligere AUF-erne og Ahmed er holdninger som ikke er forenlig med å være både medlem av og tillitsvalg i partiet, sier Langeland Jørgensen.

Lederen forteller at Hamar Arbeiderparti sender sitt vedtak til Hedmark Arbeiderpartiet, slik at styret der også vil komme med sin uttalelse i saken.

– Ahmed får mulighet til å forklare seg i saken for fylkesstyret, og så kommer anbefalingen tilbake til Hamar Arbeiderparti, som fatter endelig vedtak, sier Langeland.

Han sier at saken deretter vil sendes til Arbeiderpartiet sentralt, som avgjør saken. Langeland sier at det kan ta flere måneder før saken blir avgjort.

Han vil ikke spekulere i om Ahmed blir ekskludert fra Arbeiderpartiet.

Tross gjentatte forsøk har det ikke lykkes NRK i å komme i kontakt med Khalid Haji Ahmed for en kommentar.

Flere saker fra Innlandet