Hopp til innhold

Vigdis Hjorth fikk Doblougprisen

Vigdis Hjorth og Helge Torvund fikk den prestisjetunge Doblougprisen i kveld.

Vant Doblougprisen

GLAD: Vigdis Hjorth vant Doblougprisen.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

– Jeg mister litt sånn munn og mæle, men er veldig, veldig stolt over å få prisen. Ikke minst fordi jeg har fått den sammen med han som kommer etterpå.

Det sa Vigdis Hjorth rett før det også ble kjent at den andre prisvinneren var Helge Torvund.

De to fikk prisen under åpningen av Litteraturfestivalen på Lillehammer.

Prisvinnerne er pekt ut av den norske Dobloug-komiteen, som arbeider på vegne av Svenska Akademien, og det er sistnevnte som godkjenner komiteens forslag til prismottakere.

Svenska Akademien hadde imidlertid ikke klart å fremskaffe diplomer til vinnerne. Dette var likvel mer egnet til munterhet enn skår i gleden for de to på podiet i Maihaugsalen på Lillehammer.

Vigdis Hjorth er 58 år og bor i Oslo. Hun har cand.mag. i idehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap. I tillegg har hun studert litteraturhistorie, og jobbet i Barneradioen i NRK.

Vigdis Hjorth fikk Doblougprisen

ALDRI LIKEGYLDIG: Juryen skriver at Hjorth aldri er forutsigbar eller likegyldig i tekstene sine.

Foto: Geir Randby / NRK

Juryen som har pekt ut årets vinnere er forfatteren Mona Høvring, som representerer Den norske Forfatterforening, professor i nordisk litteraturvitenskap Per Thomas Andersen fra Universitetet i Oslo, og Hans H. Skei, pensjonert professor i litteraturvitenskap, som representerer Det Norske Videnskaps-Akademi.

Helge Torvund

NY PRIS: Helge Torvund har tidligere blant annet fått både Nynorsk litteraturpris og Samlagsprisen.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Helge Torvund er 66 år. Han bor på Ogna i Hå kommune i Rogaland, og er i tillegg til lyriker og forfatter, også utdanna psykolog.

Flere saker fra Innlandet