Av: Jonas Becsan
Flere og flere fristes til å kjøpe ferdigmat. Dette har gjort at staben på Rieber og Søn fabrikken i Elverum har økt med hele 16 nye medarbeidere det siste året, tross finanskrisen.
-Om jeg kjøper ferdigmat ja? Kjøper det hver dag. Jeg er jo alene så jeg må jo det.
Lettvint på jobben
På storkjøkkenet i Rieber og Sønn betrakter man digre plastposer med knuste tomater som blir helt ned i en enorm gryte. Maten som stekes og kokes blir deretter fordelt videre i produksjonslokalene.
Selv om andelen av ferdigmat har økt fristes likevel ikke alle de 140 ansatte til det.
-Ferdigmat spiser jeg bare på jobb, sier en av dem.
Strammere tidskjema
Økt etterspørsel etter ferdigmat har ført til at Rieber og Sønn har kunnet investere i nye lokaler til 40 millioner kroner.
Grunnen til at etterspørselen etter ferdigmat har økt er at de som kjøper ferdigmat er enten enslige eller har en jobb som innebærer at de får et stramt tidskjema og ikke tid til å lage mat når de kommer hjem, sier produksjonssjef Dag Kjelsrud.