Vet ikke når de kan avhøre 69-åringen

Politiet vet ikke når de kan avhøre mannen som onsdag skjøt en politimann med hagle på Vinstra. Mannen er innlagt på psykiatrisk sykehus.

Skyting på Vinstra
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Politiet vil neste uke be retten oppnevne to sakkyndige som skal observere den 69 år gamle mannen som skjøt en politimann i ryggen med hagle på Vinstra natt til torsdag.

Vil ha avhør så snart som mulig

Mannen ble pågrepet etter en større politaksjon natt til torsdag, og er nå innlagt på psykiatrisk sykehus.

– Vi ønsker å få avhørt ham så raskt som mulig, men vi er avhengig av at helsetilstanden hans forsvarer det. Per nå har vi ikke fått noen indikasjoner på når dette kan skje, sier politiinspektør Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB fredag formiddag.

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag, siktet for forsøk på forsettlig drap. Politimannen som ble truffet hadde skuddsikker vest, og ble ikke alvorlig skadd.

Politiet har tidligere vurdert at 69-åringens helsesituasjon tilsier at han ikke bør ha våpen, og har tatt jaktvåpen fra ham.

– Et spørsmål som må avklares er blant annet hvordan han har fått tak i hagla han skjøt med. Vi har noe kjennskap til vedkommende fra før, sier politiinspektøren.

Etterforskningen fortsetter

Sørby ønsker ikke å gå nærmere inn på om det er beslaglagt noen flere våpen i huset.

– Vi gjennomfører fortsatt tekniske undersøkelser i boligen og i området rundt og gransker gjenstander vi har tatt beslag i. Taktisk foregår det og vil foregå vitneavhør.

Politimannen som ble skutt og såret er ikke alvorlig skadd, og skal skrives ut fra Oslo universitetssykehus Ullevål i dag.