Vegard Skogheim skal hjelpe Løten FK

Tidligere HamKam-trener Vegard Skogheim blir nå med i støtteapparatet til Løten Fotballklubb i 4. divisjon.

Seier for HamKam-trener Vegard Skogheim søndag

4. DIVISJON: Tidligere HamKam-trener Vegard Skogheim skal møte på minst en trening i uka og følge 4. divisjonslaget Løten FK på kamper.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Skogheim trakk seg som HamKam-trener for bare tre uker siden etter åtte år som trener i klubben.

I dag melder Løten FK på sine hjemmesider at Skogheim skal bli en del av støtteapparatet rundt junior og A-lag.

Ifølge Løten FK vil Vegard Skogheim ha en rådgivende rolle og være en støttespiller ovenfor Knut Olav Pettersen, som fortsatt vil være klubbens hovedtrener.

Den tidligere HamKam-treneren skal møte på minst en trening i uken og følge 4. divisjonslaget på kamper.

Til avisa Østlendingen bekrefter Skogheim avtalen med Løten.

– Jeg har sagt ja til å bidra en gang i blant hvis Løten trenger hjelp. Du kan si det er en liten vennetjeneste for tiden i HamKam, sier Skogheim.

Denne uka sa Vegard Skogheim til NRK at han gjerne vil fortsette som fotballtrener - gjerne på et så høyt nivå som mulig. Løten FK skriver i sin nyhetsmelding at dersom det skulle komme et tilbud fra Norsk Toppfotball, eller utlandet, vil klubben ønske ham lykke til videre i karrieren.

– Hadde ikke krefter

Skogheim har tidligere forklart at han trakk seg som hovedtrener for HamKam i 1. divisjon fordi han mente klubben fortjener en trener som kan være en tydelig leder for dem, og at han ikke er den personen nå.

– Det var jo en beslutning jeg tok der og da. Samtidig hadde jeg kjent det i ryggmargen en stund, at det har vært for mye annet i klubben som har tatt krefter. HamKam trenger en leder som står foran, og jeg følte at jeg ikke hadde kreftene til det akkurat nå, sa Skogheim til NRK.

Løten FK skriver at de har et godt samarbeid med HamKam generelt og Vegard Skogheim spesielt i hans tid som HamKam trener. Dette oppgir de som en viktig årsak til at han nå er å finne i støtteapparatet til Løten.

Vil trene på så høyt nivå som mulig

I et intervju med NRK tidligere denne uka sa Skogheim at han var åpen for å drive med helt andre ting, både med og uten ball, men at det er fotballtrener han helst vil være.

Han mener at selv om han ikke hadde nok å gi i HamKam lenger, vil det være annerledes i et nytt miljø.

– Alt har sin tid. Når man har vært i samme klubb i åtte år, så blir mye det samme. En ny stemme på et nytt sted er en helt annen stemme enn min stemme i HamKam, sa han.

Han vil gjerne trene på et så høyt nivå som mulig.

– Men samtidig skal det være interessant, og jeg vil jo se etter klubber som har perspektiv på framtida. Men jeg er ganske åpen. Jeg har ikke låst meg fast i en bås, sånn sett.

Foreløpig stoppested er altså Løten og 4. divisjon.