Vedum skal lede Sp med kaffekoppstrategi

Uten motkandidater ble Trygve Slagsvold Vedum i dag valgt til å styre Sp videre. Det skal han gjøre ved hjelp av kaffekoppen!

Vedum innrømmer at han var litt sær i ungdommen.

- Hvis du er uenig med noen om noe, ta en kaffekopp. Da kan vi få mange nye ideer og saker inn i partiet. Det er få steder jeg får så stor tillit som med kaffekoppen, sa stangesokningen i sin takketale på landsmøtet til Sp mandag.

Skal prøve å skape ro

Trygve Slagsvold Vedum tar over etter mye bråk i Senterpartiet. 14. mars sa han ja til å stille som leder etter Liv Signe Navarsete, som trakk seg etter ei tid med mye kritikk. Nå etter at et nesten (fire stemte blankt) samstemt landsmøte sa ja til han som leder, blir det Vedum sin jobb å skape ro i partiet.

- Det fine med Senterpartiet er at uansett hvor man drar så er det alltid noen som bryr seg om partiet, etter valget.

For 35-åringen er en tro Sp-velger. På 90-tallet da kameratene på Stange hadde plakater av Madonna på veggen var gutterommet til Vedum prydet av daværende partileder Anne Enger på veggen.

Bonde og statsviter

Den nye lederen av Senterpartiet er både bonde og statsviter. Han har bachelor i sosiologi og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har sittet som stortingsrepresentant for Hedmark Sp fra 2005. Han rakk å sitte som landbruks- og matminister i et år før regjeringsskiftet i fjor høst.

Om det har vært strid om nestledervervet i partiet har partiet stått sammen om at de ønsket hedemarkingen med den trillende latteren som ny leder av partiet. Og det vil han nå gjøre ved hjelp av kaffekoppen.

Her er det Vedum sa da han sa ja til å stille som lederkandidat for Sp:

Trygve Slagsvold Vedum fra Stange har tenkt å lede Senterpartiet med ekthet og sin sedvanlige latter. Han ser fram til den viktige oppgaven med spenning.