Bekrefter ekstrakonsert etter at billettene ble utsolgt på 3 minutter

Samtlige billetter til avskjedskonserten med Vazelina Bilopphøggers i Oslo Spektrum ble revet bort fredag morgen.

Vazelina Bilopphøggers under konsert på Grefsenkollen

ROCKABILLY: Vazelina Bilopphøggers på scenen under festivalen OverOslo i juni 2018. Fra venstre: Jan Einar Johnsen, Arnulf «Høggern» Paulsen, Kjetil Foseid og Eldar Vågan på scenen.

Foto: Vidar Ruud / SCANPIX

Det har ikke gått upåaktet hen at rockabillybandet fra Gjøvik og Toten gir seg etter 40 år i musikkbransjen. Interessen hos publikum for avslutningskonserten i mars var enorm. Samtlige 7545 billetter forsvant i en fei da de ble lagt ut for salg fredag morgen.

En glad og opprømt Eldar Vågan, frontfigur i bandet, sier at det kun tok 3 minutter før alt var revet bort.

– Jeg fikk veldig mye meldinger om at det var noe feil med billettsalget. Folk kom ikke gjennom, humrer Vågan.

– Vi må vel innrømme at vi er ganske stolte av det. Ifølge billettsjefen er det ikke rekord. For Rihanna har slått oss med noen sekunder, opplyser han.

Kjører på med ekstrakonsert

Den voldsomme interessen gjorde at bandet gikk inn i samtaler om en mulig ekstrakonsert.

Nå har de bekreftet at det blir, gjennom sin Facebook-side.

– Det aller, aller, aller beste hadde vært å sette opp en ekstrakonsert, sa Vågan etter det strålende billettsalget.

Det blir det altså, dagen før den opprinnelige avslutningskonserten. På den måten vil de som først fikk tak i billetter, oppleve deres aller siste forestilling.

Andre aktører var også er interesserte i å leie Oslo Spektrum de samme datoene, så bandet var usikre på om det skulle la seg gjøre. Heldigvis for både dem og tilhengerne, gikk alt i orden.

– Rockeband er hardt arbeid

På et pressemøte torsdag fortalte bandet at de nå velger å gi seg mens de fortsatt er «på topp».

Skjermdump Vazelina

Billettene ble formelig revet bort etter at Ticketmaster åpnet salget av billetter til Vazelina-konserten klokka 0800 i dag.

Foto: Skjermdump

– Det er ingen dramatikk bak dette. Men å spille i rockeband er hardt arbeid, sa frontfigur Eldar Vågan til NRK.

Samtlige nåværende medlemmer av bandet vil være til stede på konserten. Gruppa består av Eldar Vågan, Kjetil Foseid, Jan Einar Johnsen og Arnulf «Høggern» Paulsen.

Også den folkekjære Viggo Sandvik skal være med på konserten i mars. Han var vokalist i gruppa ifra 1979 til 2006 da han valgte å gi seg.

Vazelina Bilopphøggers ble dannet i 1979 i Gjøvik. Bandet slo for alvor gjennom nasjonalt på 1980-tallet.

Fire ganger er gruppa blitt nominert til musikkprisen Spellemann. På pressemøtet torsdag spøkte gitarist Eldar Vågan med bandets utseende etter alle årene i bransjen. Videoen kan du se under:

GIR SEG: Under et pressemøte torsdag fortalte underholdningsbandet at de velger å gi seg mens de er «fortsatt er på topp».

21. mars 2020 blir det altså avslutningskonsert i Oslo Spektrum. På nettet var det fredag formiddag tilsynelatende stor omsetning av ulovlige svartebørsbilletter.

Kristian Seljeseth i Ticketmaster advarer folk mot å kjøpe fra slike tjenester.

– Dette er ulovlige nettsteder som drives fra utlandet og er «sminket» til å se ut som norske. Billettene er veldig dyre, og du risikerer i verste fall å ende opp med en billett som ikke fungerer, sier han.