Siktet for knivstikking - mener han handlet i nødverge

Mannen som er siktet for å ha stukket en annen mann med kniv i Eidskog hevder han handlet i nødverge. Nå er han varetektsfengslet i fire uker.

Glåmdal tingrett

VARETEKTSFENGSLET: Glåmdal tingrett varetektsfengslet mannen i 30-årene i fire uker med brev- og besøksforbud. Han nekter straffskyld, men samtykket til fengsling.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var natt til mandag at politiet fikk melding om et slagsmål på Åbogen i Eidskog. En mann ble alvorlig skadet da han ble knivstukket i basketaket, og en annen mann ble pågrepet og siktet for å stå bak knivstikkingen.

– Handlet i nødverge

I går ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han samtykket til fengslingen, men ifølge hans forsvarer nekter han straffskyld.

– Han hevder han handlet i nødverge. Han er svært preget og lei seg for det som har skjedd, sier advokat Tom-Daniel Karlstad til Glåmdalen.

Politiet mener at de har pågrepet rett mann, og har siktet ham for legemsbeskadigelse. Begge mennene er i 30-årene.

Det var vitner til hendelsen, og det var et vitne som ringte politiet. Mandag ble flere vitner avhørt, men politiet vil ikke si noe om hva de har forklart om det som skjedde. Selve åstedet for knivstikkingen skal være et bolighus i Åbogen i Eidskog kommune.