Varetektsfengsles i fire uker for forsøk på mordbrann

Mannen som er siktet for å ha tent på huset til en dommer i Hamar er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Brann hos sorenskriveren i Hamar

Huset som tilhørte sorenskriver i Hedmark brant ned til grunnen 22. juli 2013. Nesten to år senere er en mann siktet for mordbrannforsøk, og ble i dag varetektsfengslet.

Foto: Politiet

Det ble fredag formiddag kjent at politiet har pågrepet en mann, siktet for mordbrannforsøk.

Huset som tilhørte sorenskriveren i Hedmarken tingrett brant natt til 22. juli 2013, og etter nesten to år med etterforskning, mener politiet at de har så omfattende materiale at de kan sikte en mann i slutten av 30-årene.

Isolasjon, brev- og besøksforbud

Mannen ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Han er varetektsfengslet med isolasjon i to uker, samt medieforbud. Grunnlaget for fengslingen er at det er skjellig grunn til mistanke for overtredelse av mordbrannparagrafen, sier politiadvokat Anne Aga i Oslo politidistrikt til NRK.

Aktor Anne Cathrine Aga

POLITIADVOKAT: Aktor Anne Cathrine Aga mener saken er svært alvorlig.

Foto: Ellen Sporstøl / NRK

Fengslingsmøtet ble holdt fredag, men kjennelsen ble avsagt i dag, av tingrettsdommer Oddmunn Svarteberg.

Aga har tidligere uttalt til NRK at politiet ser på brannen som en svært alvorlig sak.

– Det er et anslag mot sorenskriveren, mot selve embetet og hans utførelse. Vi ser på det som et angrep på selve rettsvesenet, og det ser vi meget, meget alvorlig på, sier hun.

Familien håper på svar

Bistandsadvokaten for sorenskriveren, Svein Holden, sa fredag til NRK at familien er tilfreds med utviklingen i saken.

Svein Holden

Bistandsadvokaten for sorenskriveren, Svein Holden.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Familien er glad for at politiet nå er kommet et godt skritt nærmere i etterforskningen, og håper at de nå vil få klarhet i hva som skjedde denne natten, sier Holden.

Han sier det vil være svært viktig å få oppklart saken, siden den har en svært høy alvorlighetsgrad.

– Det er viktig i alle saker som har en så alvorlig karakter som dette, men i denne saken er det tilleggsdimensjonen at han har sin rolle som dommer, og det gjør dette svært alvorlig.

Johnny Christian Schill

Forsvarer for den siktede mannen, Johnny Christian Schill, har ikke vært i kontakt med sin klient på grunn av telefonvansker.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Den siktedes forsvarer, Johnny Christian Schill, har ikke klart å komme i kontakt med sin klient på grunn av telefonvansker, og vet derfor ikke hvordan han stiller seg til varetektsfengslingen og om han vil anke eller ikke.