Hopp til innhold
Bøvra (også skrevet Bøvri eller Bøvre) er ei elv i Lom kommune i Innlandet. Valg i Innlandet 2023.
Grafikk: Unsplash

Valg i Innlandet 2023

 • Blir varaordfører i Nordre Land

  Morten Ørsal Johansen(Frp) blir ny varaordførar i Søndre Land. Det skriv OA. Ola Tore Dokken frå Sp held fram som ordførar.

  Morten Ørsal Johansen sat på Stortinget for Frp frå 2009 til 2021 og har i mange år vore fylkesleiar for Oppland Frp. Ørsal Johansen er opprinneleg frå Nordre Land, men har i mange år budd i Vestre Toten.

  I valkampen foreslo Ørsal Johansen mellom anna å etablere eit rånehistorisk senter på Dokka.

  Morten Ørsal Johansen på besøk på pelsdyrauksjon i København
  Foto: Mathias Oppedal
 • Anne Bjertnæs (H) blir ny ordfører

  Anne Bjertnæs fra Høyre blir ny ordfører i Gjøvik kommune. Det kom fram under en pressekonferanse på rådhuset i Gjøvik i dag.

  – Ingen er best alene. I prosjektet til Sp, KrF, Venstre, Frp og Høyre har det vært den bærende tanken i de siste fire årene. Det er med stor glede jeg kan legge fram det viktigste vi er enige om: Det politiske grunnlaget, sa Bjertnæs selv under pressekonferansen.

  Gjøvik har aldri før hatt en kvinnelig ordfører.

  – Det er mulig for jenter å søke mulighetene, og klatre helt til topps. Jeg er glad for at vi sammen har kunnet knuse det glasstaket. Tusen takk, sa Bjertnæs.

  Tidligere ordfører Torvild Sveen (Sp) blir varaordfører. Han blir nå i tillegg leder for utvalg for helse, velferd og mestring.

  Anne Bjertnæs
  Foto: Stine Bækkelien / NRK
 • Ny politisk ledelse i Åsnes

  Senterpartiets Einar Toverud er ny ordfører i Åsnes. Han har med seg Per Roar Bredvold (Frp) som varaordfører. Det ble bekreftet på en pressekonferanse på Flisa klokka 8.30 i dag. Ordførerkabalen ble til i et samarbeid mellom Frp, Rødt, Senterpartiet og Åsnes bygdeliste.

  Ordfører-åsnes-070223
  Foto: Aleksandr Nedbaev / NRK
 • Helomvending i Ringsaker - Høyre får ordføreren

  Høyre vraker den borgerlige blokken og går til Ap, SV og KrF. Høyres Kai Ove Berg blir ordfører og Geir Roger Borgedal fra Arbeiderpartiet blir varaordfører.

  Det skriver Hamar Arbeiderblad.

  Høyre signerte først en intensjonsavtale med Sp, Frp, Venstre, Pensjonistpartiet og Industri- og næringsparitet som ga Senterpartiet ordføreren og Frp varaordføreren.

  Men misnøye internt i Høyre skal ha ført til at en ny avtale ble inngått denne uka. Flere skal ha ment at Høyre ikke fikk godt nok betalt for valgresultatet med den første avtalen, skriver HA.

  Dermed blir ikke Sps Odd-Amund Lundberg ordfører og Frps Marit Ophus varaordfører likevel.

  Høyre ble tredje største parti i Ringsaker etter valget med en oppslutning på 14,5 prosent (+ 7,3) mens Arbeiderpartiet ble største parti med 32,2 prosent (tilbake - 12,6).

  (Bildet: Odd-Amund Lundberg (Sp) og Kai Ove Berg (H) før Høyre snudde)

  Odd-Amund Lundberg (Sp) og Kai Ove Berg (H)
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Senterparti-ordfører i Os

  Ivar Midtdal fra Senterpartiet blir ordfører i Os kommune.

  Senterpartiet mangler ett mandat på å få flertall i kommunestyret. Nå bekrefter Thomas Engåvoll at KrF i Os støtter Midtdal.

  Det er foreløpig ikke avklart hvem som blir varaordfører i kommunen. Det er fortsatt forhandlinger om den posisjonen, bekrefter Engåvoll.

Flere saker fra Innlandet