Utvider søket på nytt funnsted

BRUMUNDDAL (NRK): Politiet fortsetter med undersøkelser og etterforskning etter blodfunnet lørdag. Store mannskaper leter nå på det siste funnstedet.

Politiet leter etter Janne Jemtland

SØKER: Etterforskningen pågår for fullt i Ånerudvegen søndag.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Resultatene fra analysene av blodsporet som ble funnet lørdag ettermiddag, blir avgjørende for den videre etterforskningen av Janne Jemtlands forsvinning. Tilhører blodet Jemtland, kan dette være et sentralt spor etter 36-åringens bevegelser etter forsvinningen 29. desember. Funnet ble gjort ca. en kilometer fra det første blodsporet.

Søndag fortsetter politiet sin etterforskning i Brumunddal. Søket konsentreres om funnstedet og nærliggende områder.

Ni dager etter at Janne Jemtland sist ble sett, er det fortsatt ingen mistenkte eller siktede i saken. Ifølge politiet har 36-åringen fortsatt status som savnet.

Fortsetter etterforskningen søndag

Lørdag gjorde politiet funn av nye blodspor etter tips fra turgåere. Blodsporene ligger omtrent en kilometer fra blodet som ble funnet torsdag 4. januar.

– Dette er interessante funn for politiet, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til NRK.

Søker etter Janne Jemtland

BISTÅR: Sivilforsvaret går manngard på det nye funnstedet søndag formiddag.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Kort tid etter funnet lørdag ettermiddag, startet politiet etterforskning på stedet med bistand fra sivilforsvaret.

– Nå kan vi snakke om funnsted en og funnsted to, forteller van der Eynden.

André van der Eynden, politiadvokat

Politiadvokat André van der Eynden sier politiet ønsker tips i saken.

Foto: Stein Schinstad

Ifølge politiadvokaten er det ingen spesielle likheter mellom de to funnene. Han beskriver blodsporene som ble funnet lørdag som mer enn noen dråper.

– Det er gjort funn av konsentrasjon av blod. Det er ikke dryppforekomster, sier han.

– Status nå er den samme som etter det første funnet. Dette er en kriminalsak, sier van der Eynden.

Leter etter Janne Jemtland

SØKER: Mannskaper fra politiet og sivilforsvaret gjorde lørdag kveld undersøkelser på stedet det ble funnet blod tidligere på dagen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Kripos-bistand

Forsvinningssaken endret karakter da politiet fikk bekreftet at blodet som ble funnet i vegkanten i Fagerlundvegen 4. januar tilhører den savnede kvinnen. Nå behandles forsvinningen som en kriminalsak. En av politiets teorier er at kvinnen kan ha blitt påkjørt. Politiet etterforsker fortsatt bredt og har bistand fra Kripos.

Janne Jemtland

Det er ikke funnet nye spor i søket etter Janne Jemtland siden fredag kveld.

Foto: Politiet

Janne Jemtland forsvant fra hjemmet sitt i Veldre i Brumunddal natt til 29. desember. Hun og mannen kom sammen hjem fra en fest i 02-tiden. Det er uklart når hun forsvant fra huset.

Mobiltelefonen hennes ble registrert i Fagerlundvegen litt før klokka seks på morgenen. Det er nær Brumunddal sentrum og nesten en mil unna hjemmet. I det samme området fant en turgåer blod i vegkanten og fredag ble det bekreftet at blodet stammer fra Jemtland.

Jemtland-forsvinning

Ber om tips

Politiet ber eventuelt involverte om å melde seg. De ønsker også at de som har vært i området i tidsrommet fra Janne Jemtland sist ble observert i 02-tiden natt til 29. desember og ut over morgenen og dagen, tar kontakt med politiet på 02800.

Det er fortsatt fly- og droneforbud over området i Fagerlundvegen/Dælivegen i Brumunddal i forbindelse med politiets arbeid på stedet.