Utfortrening avlyst, fare også for rennet

Torsdag måtte herrealpinistenes utfortrening i Kvitfjell ble torsdag avlyst på grunn av værtrøbbel. Dermed spøker det også for fredagens utforrenn.

Kvitfjell

Fredagens utforrenn i Kvitfjell kan bli avlyst på grunn av dårlig vær.

Foto: Geir Røed / NRK

Treninga i bakken må gjennomføres for at rennet skal kunne gjennomføres. Håpet er å få gjennomført trening fredag morgen.

– Vi satser på å få besiktigelse av løypa i morgen tidlig, før vi starter en treningsomgang klokka 09.30 i morgen, sier arrangementsansvarlig, Stein B. Olsen

Tjukk tåke

Stein B. Olsen

Arrangementsansvarlig Stein B. Olsen jobber fortsatt for å få gjennomført tre renn i helga.

Foto: Fredrik Solbu Jullumstrø / NRK

Aksel Lund Svindal, som leder utforcupen, bekreftet avlysningen via sin Twitter-profil. Tidligere torsdag delte han et bilde som viste den tjukke tåken som hadde lagt seg over alpinanlegget om formiddagen.

– På grunn av dårlig sikt og værmeldingene er dagens trening avlyst, skriver Det internasjonale skiforbundet (FIS) på sitt nettsted.

Kvitfjell skal arrangere tre renn denne helga fordi rennet i St. Moritz i slutten av januar måtte avlyses. Også den gangen var det tåke som kom i vegen for rennet.

Satser på fullt program fredag

– Det er sikkerhetsmessige årsaker som gjør at vi ikke kan slippe løpere ut her nå, sier Olsen.

En blanding av snø, regn og tåke ligger over Kvitfjell torsdag. Værutsiktene for morgendagen og resente av helga er også usikre, men arrangøren vil jobbe for å få gjennomført rennene.

– Løypa, bakken og snøen er helt tipp topp, så det er rett og slett sikkerheten til løperne som gjør at vi velger å utsette til i morgen, sier Olsen.

Rennet vil da bli i så fall ikke bli kjørt fra toppen av bakken, men fra Rossi-henget og ned.