Hopp til innhold
Nedre Otta
Foto: Jorun Vang / NRK

Utbygging Nedre Otta

 • Tunnel blir mye billigere

  Tunnelen som bygges i forbindelse med utbyggingen av Nedre Otta kraftverk blir flere titalls millioner kroner billigere enn først antatt. Det skriver GD. Ifølge avisa ligger utbygger Eidsiva Vannkraft ett år foran skjema i tunnelarbeidet.

  Kraftutbygging Nedre Otta
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • – Lønnsomt for Nord-Gudbrandsdal

  Olje- og energiminister Tord Lien er glad for at Opplandskraft nå har bestemt seg for å bygge ut Nedre Otta. Han mener utbygginga blant annet vil skape lønnsomme arbeidsplasser i Nord-Gudbrandsdal.

  Nedre Otta
  Foto: Jorun Vang / NRK
 • – En svart dag

  Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken mener regjeringas vedtak om vannkraftutbygging i Nedre Otta vil ha store negative effekter både på naturen og friluftslivet i området. Regjeringa gikk i statsråd i dag inn for den kontroversielle utbygginga, som vil produsere strøm tilsvarende forbruket til 12 000 husstander.

 • Nedre Otta-utbygging vedtatt

  Etter flere års strid er det avgjort i statsråd i dag at det blir kraftutbygging i Nedre Otta-vassdraget. Både Naturvernforbundet og reiselivskrefter i området er sterkt imot utbygging. Frps Morten Ørsahl Johansen mener dette er en gledens dag for Oppland.

 • Nedre Otta-vassdraget bygges ut

  Stortinget debatterte i dag kraftutbygging av Nedre Otta-vassdraget, og nå er det klart at det blir utbygging. - En trist dag for Oppland og spesielt reiselivet, Ketil Kjenseth (V).