Stågata 2016
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Ungdoms-OL 2016

Oppsummert

 • Fra 12. til 21. februar 2016 arrangeres de andre olympiske ungdomsleker på Lillehammer.
 • Idrettsungdom fra 70 ulike land er med.
 • I tillegg til Lillehammer arrangeres enkelte øvelser i Øyer, Gjøvik, Hamar og Oslo.
Mannskaper jobber i Lysgårdsbakken, diverse oversiktsbilder fra bakken og Lillehammer, hos politimesteren, aktivitet i likalene til ungdoms-OL, intervjuer
Bilder fra World Cup for ungdom i aking i den olympiske bob- og akebanen på Hunderfossen i Lillehammer. Intervjuer med trener Snorre Pedersen og utøver Vilde Tangnes. Bilder fra forberedelser inne i klubbhus.
dag ble den offisielle OL-dansen presentert i Hamar kulturhus av dansere fra Stange videregående skole.
 • Ungdoms-OL i overskudd

  Ungdoms-OL på Lillehammer gikk 31 millioner kroner i overskudd. 11 millioner går inn i et fond som skal finansiere et kompetansesenter for vintersport på Lillehammer. 20 millioner går tilbake til spillemidlene som kulturdepartementet fordeler.

  tente OL-ilden
  Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix
 • Ingen doping i U-OL

  Av flere hundre dopingprøver under ungdoms-OL på Lillehammer, var ingen positive. Det bekrefter IOC overfor GD. Antidoping Norge gjennomførte testene, og selv om hovedmålet var læring for utøverne, ble testene gjennomført som i et vanlig OL.

  Fakkel Ungdoms-OL 2016
  Foto: Cathrine Dokken / Lillehammer 2016
 • Vil lære mer om frivillighet

  Kulturminister Linda Hofstad Helleland møtte i dag ungdom som var frivillige under Ungdoms-OL i Lillehammer. Hensikten er å få råd om hvordan man skal få ungdom inn i frivillig arbeid og bevare dugnadsånden.

  Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H)
  Foto: Thomas Haugersveen / SMK
 • Skal sikre dugnadsånden

  Kulturministeren ber ungdom som var involvert i Ungdoms-OL om hjelp til på sikre god rekruttering til frivillig arbeid. Den første workshopen ble holdt i Oslo i dag, og det hele skal resultere i 10 konkrete tiltak. – Vi kan ikke ta dugnad og frivillighet for gitt. Det betyr så mye for det norske samfunnet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland til NRK.

  Ungdom og frivillighet
  Foto: Thor Henning Lerstad / NRK
 • Mer OL på Lillehammer

  Idrettsstyret skal allerede på sitt møte i april ta stilling til om Special Olympics 2021 skal legges til Lillehammer. Idrettsarrangementet for personer med utviklingshemming har 3000 deltakere og er med det dobbelt så stort som et Ungdoms-OL.

Nora Ulvang Ungdoms-OL YOG
Marthe Pabsdorff Brunvoll ble i forrige uke tatt ut til Ungdoms-OL nå drømmer hun om en proff-karriere som ishockey-spiller.
Fakkelmannen, som er svært godt synlig fra alpinanlegget i Hafjell, har fått hår på legger og brystkasse siden fødselen til OL i 1994. Nå skal dette fjernes til Ungdoms-OL som starter 12. februar.
73 norske utøvere skal delta i Ungdoms-OL i februar. Nå er lista klar.
OL-ilden starter ferden gjennom Norge - fra Alta til Lillehammer, fakkelbærere, Finmark-ildsjel Trygve Kjærland Olsen tenner ild på scenen.
Busstur til Madshus på Biri med unge ambassadører for Ungdoms-OL fra hele verden. Omvisning i fabrikken.