Hopp til innhold

Ulveskytter: – Fikk varsel om at det var ulv i området

Mannen i 40-åra fra Trysil som er siktet for å ha skutt en ulv ulovlig, har forklart at han ble varslet om at det var ulv i området.

Skutt ulv

Ulven ble funnet et avisesliggende sted i Trysil.

Foto: Politiet

Det var den 19.desember at SNO fant en blodpøl i forbindelse med sporing etter en ulv. Dette var en svært viktig gentisk viktig hannulv fra den russisk/finske bestanden. Den hadde få dager før vandrer inn fra Sverige, og myndighetene satte i verk et større apparat for å sette igang overvåkning av ulven. DNA-analyser viste at det var den aktuelle ulven, og politiet satte igang etterforskning. Det førte til siktelse av en mann i 40-åra fra Trysil som meldte seg sjøl og innrømmet å ha skutt og drept ulven.

Mann innrømmer å ha skutt ulv

Ble varslet

I avhør har mannen forklart at han fikk en telefon om at det var ulv i området. Varslet kom fordi mannen har hund.

– Han fikk et varsel om at han måtte passe på hunden, sier lensmann i Trysil Sondre Grønstad.

Ifølge Grønstad vet politiet hvem som varslet mannen. Det var ikke myndighetene. Grønstad vil ikke si noe mer om hvem som varslet.

– Det er jo flere som kan ha gjort en observasjon, det er ikke et så stort lokalsamfunn, sier Grønstad.

– En impulshandling

Trysilmannen er siktet for alvorlige miljøkriminalitet og kan risikere inntil seks års fengsel. Ifølge Grønstad vil ikke politiet be om varetektsfengsling av mannen.

– Varetekt ble vurdert, men utifra forklaringa han har avgitt så ble det vurdert av politijuristen at han ikke skal varetektsfengsles, opplyser Grønstad.

Det kan likevel bli nye oppfølgingsavhør av mannen. Andre personer er ikke avhørt.

– Vi skal nå gå igjennom en god del beslag som vi har gjort og gjøre andre undersøkelser, så får vi se om det styrker hans forklaring, sier Grønstad.

Ifølge lensmannen tyder etterforskninga til nå på at mannen har vært alene om handlinga.

– Han har forklart at det ikke var en nødvergesituasjon, men mer en impulshandling som han angrer på. Han vil komme med en forklaring til oss og bli ferdig med saken, opplyser Grønstad.

NRK har vært i kontakt med mannen. Han ønsker ikke å uttale seg, men henviser til sin advokat.

Trolig blir det mindre trykk på saken fra politiets side i romjula på grunn av mange andre oppgaver i forbindelse med juleferien.

Flere saker fra Innlandet