Ulvesaken i retten på nyåret

Saken mot de seks som er tiltalt for ulovlig ulvejakt kommer ikke opp i Sør-Østerdal tingrett før på nyåret.

Tarjei Istad, Økokrim

STOR INTERESSE: Det er forventet mye oppmerksomhet når ulvesaken kommer opp for tingretten. Tor Istad i Økokrim håper saken vil skremme andre jegere.

Foto: NRK

Årsaken er i følge sorenskriver Nils Dalseide at seks forsvarere skal innpasse rettsaken, som er ventet å ta to uker, i sine kalendere. Han forventer stor interesse og det kan bli aktuelt å video-overføre saken til et annet lokale for å få plass til de som vil følge saken.

Saken er berammet fra 2. til 13. mars.

Aktoratet har også bedt om at saken kommer opp på nyåret.

Politiet: – De jaktet på tre ulver

Totalt ble tolv pågrepet for ulovlig ulvejakt i en storstilt politiaksjon i Hedmark i april. De ble siktet for forsøk på ulovlig ulvejakt og Økokrim mente det var snakk om organisert kriminalitet.

Sør-Østerdal tingrett

ERKJENT SKYLD: En av de elleve siktede i ulvesaken har tidligere erkjent straffskyld for ulovlig jakt.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Men etterforskningen resulterte i at seks jegere fra Elverum ble tiltalt, og at disse skal ha jaktet på tre ulver i februar i år. Siktelsen mot en mann fra Stor-Elvdal ble tidlig frafalt.

Et halvt år senere frafalt også Økokrim siktelsene mot fem menn fra Trysil. Elverumsingene skal altså ha forsøkt å felle tre ulver ulovlig i Elverum den 15. februar i år.

– Vi mener de var på jakt og hadde ulike roller. Noen sporet, andre satt på post og noen kjørte rundt og rekognoserte. De fikk øye på tre ulver og løsnet flere skudd, men uten å treffe. Like etterpå avsluttet de, sa Tarjei Istad i Økokrim om tiltalen.

Vil skremme andre jegere

Økokrim håper tiltalen om ulovlig ulvejakt mot de seks jegerne i Østerdalen vil skremme andre fra å prøve seg på noe lignende.

Førstestatsadvokat Tarjei Istad har tidligere vist til at politiet har fått mange tips, også etter at saken mot ulvejegerne i Østerdalen ble kjent .

Han sier politiet mener det foregår mye ulovlig ulvejakt både i Hedmark, Akershus og Østfold.


Les også: – To regjeringer har sviktet i rovdyrpolitikken

Flere saker fra Innlandet