Hopp til innhold

Ulven må bytte batteri

Galventispa gir ikke lenger lyd fra seg.

Batteri
Foto: Stig Morten Waage / NRK

Batteriet til GPS-senderen som er festet til ulven er flatt, og ingen vet derfor med sikkerhet hvor den er.

Det bekymrer Geir Bakkestuen, som opplevde ulveangrep på sin hund forrige fredag. Jakthunden Tia overlevde angrepet, men fikk bittskader over store deler av kroppen.

Det er umulig å si om det var Galventispa som gikk til angrep, men Bakkestuen er kritisk til at folk som ferdes i skogen ikke får informasjon om hvor ulven er. Da han dro på jakt med Tia forrige fredag, var informasjonen som lå på nettet om ulvens bevegelser fire dager gammel.

- Vi er nødt til å få vite hvor denne tispa er til enhver tid, slik at vi vet om det er trygt å slippe hunden i området eller ikke, sier Bakkestuen til Stangeavisa.

Vil bedøve ulven

Terje Bøe i Direktoratet for Naturforvaltning sier de vil gjøre et forsøk på å bedøve ulven, slik at de kan skifte batteri i GPS-senderen.

Når senderen virker gir den fra seg signal hver fjerde time, og når sju signaler er registrert legges informasjonen ut på nettet.

Han sier årsaken til at batteriet har gått tomt, er at GPS-sporing ble brukt svært mye i sommer for å gi sauebønder informasjon om hvor ulven befant seg. Ulven tok i løpet av beitesessongen flere sauer.

Bøe sier DN er opptatt av å gi folk informasjon om hvor ulven er.

- Poenget er jo at flest mulig skal ha nytte av informasjonen, slik at konflikter unngås, sier Bøe.