Ulvejakt i Lesja

Det jaktes nå etter ulven som natt til mandag angrep minst 18 sau i Lesja. 20 mann leter etter ulven som sist ble sett klokka 20.30.

Døde lam etter ulveangrep
Foto: Aud Einbu, Vigga

Tidligere i dag ble det gitt fellingstillatelse på ulven, og etter et kort organiseringsmøte ble jakten satt i gang.

Nå skal ulven felles, sier saubonde Steinar Selsjord.

Mandag kveld konstaterte bonden at han minst har mistet 18 av sauene sine

Organiserer ulvejakta

Klokka 20 mandag kveld var det et møte på Lesja der fellingsforsøket ble organisert.

- Det er en fordel hvis søket etter ulven kommer i gang tidligst mulig, sier naturoppsynsmann Espen Bø.

Fellingsforsøket ble derfor satt i gang allerede mandag kveld, og ulven ble observert klokka 20.30. Ulven er trolig et ett år gammelt dyr.

- Det er nokså pjuskete og ikke så stor, så det er nok et ungdyr. Det er vanlig at ungdyr forlater moren når hun får nye kull nå om våren, sier Bø.

Sanker inn sauene

Bonde Steinar Seljord skal bruke natten på å sanke inn resten av sauene, for å skaffe en oversikt over det som nå blir nye kopplam og lamløse tikker.

- Vi må se hvem som blir kopplam og må få flaske, og hvilke tikker som nå er uten lam og derfor må passes på så de ikke får jurbetennelse.

Bonden sier til NRK at tikkene ikke har bjelle, og han ikke hørte noe i løpet av natten. Men synet som møtte han mandag morgen var ikke til å misforstå.

- Det lå døde dyr over hele jordet. Flere dyr har også blitt skremt i elva, og det kan godt hende at vi treffer flere drukna dyr, sier sauebonden.