Hopp til innhold

Ulv skutt i Kvamsfjellet

En ulv ble skutt i Kvamsfjellet i Nord-Fron torsdag kveld. Deretter fikk jaktlaget fellingstillatelse på ulv nr. 2 over telefon fra fylkesmannen.

Ulven som ble skutt på Kvamsfjellet.

Ulvetispa som ble skutt i Kvamsfjellet torsdag kveld, veide 37 kilo.

Foto: Statens Naturoppsyn (SN0)

Det har vært flere tap av sauer i området i det siste, og jaktlaget hadde fellingstillatelse på én ulv. Kl. 22.20 kom de på skuddhold på en voksen tispe, og fikk inn en fulltreffer.

Fellingstillatelse på en halvtime

Jaktlaget oppdaget samtidig en annen voksen ulv. De tok kontakt med Harald Klæbo ved fylkesmannens miljøvernavdeling, og fikk i løpet av en halvtime en muntlig fellingstillatelse på den andre ulven.

Leder i jaktlaget, Jan Ivar Svenstad, sa til NRK Hedmark og Opplands morgensending at de ikke har lykkes i å felle den andre ulven ennå. - Vi har observert den to ganger i løpet av natta, men den var for langt unna.

Bedre samarbeidsklima

Det har tidligere kommet svært hard kritikk mot fylkesmannen for at fellingstillatelser kommer for seint. - Den raske reaksjonen i går har bedret samarbeidsklimaet, sier Svenstad.

- Det er trolig de høye tapstallene som har ført til den raske

Mogens Lorentzen

Mogens Lorentzen

Foto: Dir. for Naturforvaltning

behandlingen. Jeg vil benytte anledningen til å gi ros til fylkesmannen for svært godt samarbeid. Dette gikk over all forventning.

- Dyktig jaktlag

Mogens Lorentzen i Statens Naturoppsyn kan også bringe ros inn i en ellers betent rovdyrdebatt. - Det kommunale jaktlaget har hatt en slitsom jobb natt og dag, og har gjennomført oppdraget med stor faglig dyktighet. Fellingen er utført på en human måte.

Flere saker fra Innlandet