Ulv skutt da den jaget reinsdyrflokk

En ulv ble skutt i Engerdal tirsdag formiddag da den herjet i en reinsdyrflokk på 3000 dyr. Med det er det skutt fire ulver i Hedmark i januar.

Ulv skutt i Engerdal

Hannulven hadde jaget reinsdyr i to døgn da den ble skutt.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Ulven ble skutt i Elgå reinbeitedistrikt etter at Fylkesmannen ga fellingstillatelse i går.

Angrep flokk på 3000 dyr

Det har flere ganger tidligere i vinter vært gitt fellingstillatelse etter at ulv har angrepet rein, men uten at ulv er blitt felt.

I går ble det oppdaget ferske spor.

Leder i Elgå reinbeitedistrikt, Jon Anders Mortensson, sier den store hannulven har jaget en reinflokk på 3000 dyr opp og ned i fjellet i to døgn, før den ble skutt av et jaktlag i Elgåhogna.

(Saken fortsetter under bildet.)

Ulv skutt i Engerdal 24.01.2012.

Fem reinsdyrkadavre lå igjen etter ulvens herjinger i Engerdalsfjellet.

Foto: Bjørnar Johnsen

– Vi har funnet fem reinsdyrkadavre i fjellet etter ulvens herjinger, sier rovviltkontakt i SNO i Engerdal, Bjørnar Johnsen.

Dette er den fjerde ulven som er skutt i Hedmark i januar. Tidligere er det skutt to ulver i Åmot og én i Løten i forbindelse med lisensjakta.

Kunne ha brukt helikopter

Elgå reinbeitedistrikt har i lengre tid slitt med en ulv som har herjet innenfor reinbeiteområdene, noe som har tæret mye på kreftene. Under samling av rein for kommende slakting, ble det funnet ferske ulvespor i Revlingdalen i går.

– På bakgrunn av sporene fikk reinbeitedistriktet en kort skadefellingstillatelse fra Fylkesmannen, med varighet til i morgen. Dersom det ikke hadde lyktes å felle ulven nå, ville DN gitt oppdraget til SNO, som da kunne ha brukt helikopter i jakten, sier rovviltkontakt Bjørnar Johnsen.