Ulv skutt i Lillehammer

LILLEHAMMER (NRK): En ulv ble ved 22-tida fredag kveld skutt i Lillhammer. Dette er trolig ulven som har tatt over 40 lam i saueflokker i Ringsaker og Lillehammer den siste uka.

Ulven drepte 13 lam

SKUTT I GÅR: Denne ulven har trolig tatt et titalls lam.

Foto: Statens naturoppsyn

Ulven ble felt ikke langt fra Roverud gård i Lillehammer der den tok 13 lam natt til fredag. Det sier Esben Bø som er regionalt rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn til NRK. Ulven ble felt av det kommunale jaktlaget som var utplassert i traktene rundt Roverud gård. Trolig var ulven på vei tilbake til saueflokken den forsynte seg med natt til fredag.

Bø sier det er sannsynlig at det er samme ulv som tidligere denne uka tok rundt 30 lam i Ringsaker. Ulven som ble skutt var ei tipse og er trolig en ung streifulv. Den veide drøyt 29 kilo.

Anonymt jaktlag

SNO bekreftet tidlig i går formiddag at det var ulv som hadde vært på ferde på Roverud gård.

Lederen av jaktlaget, som ville være anonym, sa til NRK i går at de hadde vært ute med 9 mann siden kl. 13.00, men da hadde de ikke sett noe til ulven,

Han ville ikke opplyse noe nærmere om hvor de var utover at befinner seg i "Søre Ål i Lilllehammer". Han sa at han ikke kunne opplyse noe om nøyaktig geografisk plassering eller navn på deltakere i jaktlaget på grunn av rovdyrtilhengere og netthets.

Det drives en ubehagelig netthets.

Anonym leder av jaktlaget

– Vi har et lovlig oppdrag

– Vi er en utsatt gruppe som utfører en jobb for samfunnet og beitebrukere, og er ikke like godt likt av alle. Vi er redde for netthets, dette er ubehagelig, selv om vi driver med et helt lovlig oppdrag.

Han sier at de allerede har hatt folk i nærheten «som vi gjerne skulle vært foruten, og som misliker det vi driver med».

Thea Roverud Rusten.

Thea Roverud Rusten.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

– Vi fant lammene i dag tidlig ved 8-9-tida. Jeg syns det ganske ekkelt at dette kan skje så nære en by. Det fortalte Thea Roverud Rusten, som er datter på gården til NRK i går.

– Men vi har en søppelplass ikke så langt unna, så det er kanskje årsaken til at den har søkt seg hit.

Netthets etter forrige rovdyrangrep

Mye tyder på at det er den samme ulven som har drept 32 sauer i Ringsaker de siste dagene.

Hendelsen har vært en stor belastning for de bøndene dette gjelder, ikke minst etter at noen av dem har opplevd netthets. De får derfor tilbud om helseoppfølging av de to landbruksorganisasjonene.

ROVDYRANGREP: 11 lam er drept ved Roverud gård i Lillehammer.

ROVDYRANGREP: 13 lam er drept ved Roverud gård i Lillehammer.

Foto: Arvid Torsgard / NRK