Uforstående til drapspåstander

Kjell Alrich Schumann stiller seg uforstående til at han igjen skal være utpekt som drapsmann i NOKAS-saken.

Kjell Alrich Schumann

 

Han ble søndag formiddag informert av sin forsvarer Morten Furuholmen om at også Erling Havnå skal ha utpekt ham som raneren som skjøt politimannen Arne Sigve Klungland under ranet i Stavanger for to år siden. Tidligere skal også Lars-Erik Andersen ha utpekt Schumann som drapsmannen.

– Jeg har orientert Schumann om Havnås tilståelse og påstander i dag. Han reagerer på samme måte som sist, og stiller seg uforstående til påstandene. Han holder fast på det han har sagt i retten tidligere, at han var i Oslo ransdagen, sier advokat Morten Furuholmen til VG Nett.

Bekreftes av politiet

Erling Havnå ble dømt til 17 års fengsel i Stavanger tingrett. Havnå benektet da at han deltok under det brutale ranet på Domkirkeplassen.

– Jeg kan bekrefte at min klient de siste ukene har vært i flere avhør og at han har erkjent deltakelse i NOKAS-ranet, sier Havnås forsvarer, advokat John Christian Elden, til Aftenposten.no.

Også politiet bekrefter nå at Havnå har endret forklaring.

– Jeg kan bekrefte at Havnå erkjenner at han var på Domkirkeplassen, og at han har pekt ut en skytter. Jeg ønsker imidlertid ikke å oppgi hvem han har navngitt, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til VG.

Andre som utpeker Schumann

Da dommen i NOKAS-saken ble avsagt 10. mars, hadde ingen av de tiltalte fortalt det de eventuelt visste om hvem som skjøt Klungland. Men noen uker senere skiftet Lars-Erik Andersen forklaring. Ikke bare tilsto han at han var med i ranslaget, men han pekte ut Schumann som drapsmannen.

Havnå er altså den andre Nokas-dømte som den siste måneden har fortalt etterforskerne at det var Schumann som skjøt Klungland. Schumann har via sin forsvarer Morten Furuholmen benektet at det var han som skjøt og drepte politimannen

(©NTB)