Hopp til innhold

Tung dag på jobben for Nortura-ansatte

Sorg, sinne og frustrasjon preger de Nortura-ansatte i Elverum etter at de fikk beskjeden om nedleggelse i går. Samboerparet Stein Hanstad og Tone Elisabeth Sørheim er to av de 188 ansatte som trolig mister jobben.

Samboerparet Stein Hanstad og Tone Elisabeth Sørheim

Det var dagen derpå i kantina på Nortura i Elverum. 188 fast ansatte og vikarer må ut på jobbmarkedet. Samboerparet Tone Elisabeth Sørheim og Stein Hanstad mister begge jobben hvis Nortura legger ned i Elverum.

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Nortura har vært en trygg og god arbeidsplass i 23 år for Tone Elisabeth Sørheim. Nå kan det altså være slutt.

I går ble det kjent at Nortura vil legge ned slakterianlegget i Elverum. Styret tar den endelige avgjørelsen i desember, og det ser mørkt ut for de 188 ansatte. Flere av dem ektepar eller samboere som Tone Elisabeth og Stein. Han har jobbet ved Nortura i halvannet år, mens Tone Elisabeth har jobbet her siden hun var 18 år.

– Det har vært kjempemessig å jobbe her. Så dagen i går var skikkelig tung. Jeg ble sjokkert. Det har nesten ikke gått opp for meg enda, sier Tone Elisabeth.

SE TV-REPORTASJE:

Video Nortura-ansatte i sjokk etter nedleggelse

Reporter Arne Trolldalen/fotograf Bjørn Anders Sørli

Hun jobber i pakkeriet, mens samboer Stein jobber i slakteriet.

– Det er mye frustrasjon. Det er leit at de har valgt bort Elverum. Jeg kommer til å starte og søke jobber så fort som mulig, men det blir ikke lett, sier Stein.

Nortura vil sette igang flere tiltak i samabeid med NAV. Men allerede nå rådes de ansatte til å se seg om etter nye jobber.

– Du skal få lov til å vøære fortvila en periode, men den må ikke bli for lang. Du må tenke igjennom hva du vil videre i livet ditt. Let i medier, på hjemmesider til arbeidsplasser du kan tenke deg å jobbe og en vær aktiv jobbsøker, er rådet fra NAV-leder i Elverum, Randi Dørum.

NORTURA VIL LEGGE NED I ELVERUM - SE TV-REPORTASJE:

Video Nortura vil legge ned i Elverum

Reporter Kurt Sivertsen/Fotograf Bjørn Anders Sørli