Hopp til innhold

Motstandere av fjernvarmeanlegg i Gjøvik truer Eidsiva med Økokrim

Opposisjonspartiene i kommunestyret i Gjøvik og folkeaksjonsgruppa mot forbrenningsanlegg i Kallerudlia truer Eidsiva energi med anmeldelse til Økokrim.

Alexandra Bech Gjørv

Styreleder i Eidsiva Energi, Alexandra Bech Gjørv, har fått overlevert et notat hvor selskapet trues med anmeldelse til Økokrim.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

De mener styret i Eidsiva ikke har fått korrekt informasjon om det kontroversielle fjernvarmeanlegget i Kallerudlia, skriver Oppland Arbeiderblad.

(Saken fortsetter under bildet.)

Det nye forbrenningsanlegget er planlagt i Kallerudlia 9.

Anlegget skal ligge Kallerudlia.

Foto: Eidsiva

Anmeldelse er sannsynlig

Motstanderne av plasseringen av anlegget frykter økt forurensning for dem som bor der anlegget planlegges bygd. Og vil at man skal legge anlegget til Dalborgmarka. Eidsiva Energi mener dette blir dyrere, men det tror ikke Rødt-politiker Finn Olav Rolijordet på.

På fredag leverte han et notat til Eidsivas styreleder Alexandra Bech Gjørv. Der står det at en anmeldelse til Økokrim er sannsynlig.

«Styret må være klar over at granskingen fortsetter og ulovlig manipulering skal avdekkes. Dokumentmappa for en nå sannsynlig anmeldelse til Økokrim vokser hver dag», står det i notatet, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Tror ikke styret har fått all informasjon

Motstanderne tviler på at styret i Eidsiva har fått riktig informasjon i saken.

– Vi har fulgt saken tett over flere år, og vi ser at det er flere forhold som er uryddige. Det viktigste nå har vært å få over et notat til styret, slik at de får satt seg ordentlig inn i konflikten i Gjøvik. Slik at vi blir trygge på at de beregningen som Eidsiva har lagt til grunn for valg av Kallerudlia og vraking av Dalborgmarka er riktige, sier Rolijordet til NRK.

Administrerende direktør i Eidsiva Energi, Ola Mørkved Rinnan, har sagt seg villig til å møte Rolijordet på tirsdag.

– Grundig behandlet

Til NRK avviser Rinnan at Eidsiva har holdt tilbake informasjon for styret. Han sier at konsernstyret har fått den informasjonen som selskapet har om prosjektet.

– Det gjelder både diskusjon om plassering, økonomi, betydningen for Gjøvik å få en god energiløsning og så videre. Styret har den informasjonen de trenger for å ta en beslutning, og det er ikke tilbakeholdt noe informasjon. Tvert imot. Denne saken er mer grundig behandlet overfor styret, og kommer også til å havne i bedriftssamlingen, nettopp fordi det har vært en vanskelig sak for oss.

Han vil foreløpig ikke kommentere trusselen om anmeldelse, siden han ikke greier å forstå hvilket grunnlag som ligger bak.

Ifølge Oppland Arbeiderblad har ikke styreleder Gjørv tatt kontakt med Rolijordet etter at overleverte notatet. Avisa har ikke fått kontakt med Gjørv.

Flere saker fra Innlandet