Hollywood-stjerne tror på Oscar til Kon-Tiki

Den svenske Hollywood-stjernen Stellan Skarsgård tror på Kon-Tiki-seier i Hollywood på søndag. Skarsgård er for tiden på Beitostølen hvor han spiller inn film.

Stellan Skarsgård

Reporter Stein S. Eide/fotograf Jan Egil Løvbak

På søndag er det klart for årets store filmfest, nemlig Oscar. Den norske filmen Kon-Tiki er nominert i klassen for beste fremmedspråklige film.

– Jeg tror at de har gode sjanser. Først og fremst fordi det er Harvey Weinstein som distributører den i USA. Han er veldig flink til å fikse Oscar. Det er mye arbeid, og koster masse å få en Oscar. Det koster minst en million dollar. Det er jo ikke en helt rettferdig konkurranse kan man si, sier Skarsgård.

– Betyr alt

Det er nemlig en av filmindustriens mest notoriske Oscar-jeger, som har kjøpt distribusjonsrettighetene til Kon-Tiki i USA. Harvey Weinstein i The Weinstein Company har en drøss med Oscar-statuetter og -nominasjoner.

Han står på rulleteksten til filmer som The Lord of the Rings, Djanco Unchained, The King's Speech, Inglourious Basterds, Finding Neverland og Kill Bil Vol. 1 & 2.

– Det betyr alt å ha en stor distributør i ryggen, sier Skarsgård.

Aleksander og Stellan Skarsgård i Lars von Triers «Melancholia».

Stellan Skarsgård har flere kjente sønner, som Aleksander kjent fra True Blood. Far og sønn spilte sammen i Lars von Triers Melancholia (bildet).

Foto: Christian Geisnæs / Zentropa

– Jeg vedder på at de vinner

Stellan Skarsgård er kjent fra filmer som Kongen av Bastøy, Mamma Mia, Good Will Hunting, Pirates at the Carribean, Arn – Tempelridderen, The Girl With the Dragoon Tattoo og The Avengers.

Stellan Skarsgård i «Kraftidioten»

Skarsgård spiller en brøytebilsjåfør i filmen «Kraftidioten».

Foto: Bilde fra filmen «Kraftidioten»

Nå befinner han seg på Beitostølen hvor han spiller inn filmen «Kraftidioten». Skarsgård spiller en brøytesjåfør som havner i klammeri med albansk mafia.

Med seg har han blant andre Kon-Tiki-skuespillerne Pål Sverre Hagen og Anders Baasmo Christiansen.

Hans Petter Moland sitter i regissørstolen. Også han har tro på at Norge kan få sin tredje Oscar.

– Kon-Tiki har en sterk amerikansk distributør bak seg, som er vant til å lose filmer gjennom Oscarløpet. Så deres sjanser er i høyeste grad god. Jeg vedder på at de vinner jeg, sier Moland.

SE VIDEO: Stellan Skarsgård spiller inn film i Valdres:

Beitostølen satser på å bli størst i Norge på filmturisme. 
Den siste måneden har fjellbygda vært innspillingssted for en ny norsk storfilm.

Reporter Stein S. Eide/fotograf Jan Egil Løvbak