Hopp til innhold

Tror ”Lillyhammer” kan bli en internasjonal suksess – med Sopranos som døråpner

Steve van Zandt, som spilte en av hovedrollene i den verdenskjente tv-serien, er nå i Norge for å spille inn mafiakomedien ”Lillyhammer”. Han tror serien kan få internasjonal suksess ved å bli sett på som en fortsettelse av Sopranos.

Video Steven van Zandt

Steve van Zandt spiller hovedrollen i mafiakomedien 'Lillyhammer' som kan få en verdenslansering ingen norsk tv-serie har vært i nærheten av tidligere

Steve Van Zandt aka Silvio Dante fra Sopranos

Steve Van Zandt aka Silvio Dante fra Sopranos.

Etter flere måneder med filming avslutter Steve van Zandt, kjent som gitaristen til Bruce Springsteen og som skuespiller i den internasjonale kjempesuksessen Sopranos, innspilling av tv-serien ”Lillyhammer” i disse dager.

Håpet er at serien vil nå langt utover Norges grenser. Med en amerikansk stjerne i hovedrollen forventer filmskaperne en verdenslansering ingen norsk tv-serie har vært i nærheten av tidligere. Steve van Zandt er også produsent for serien, og jobber nå for å få den solgt til tv-visning rundt i verden.

– Den kan potensielt bli sendt alle steder der Sopranos ble sendt. Det er store muligheter for at den vil bli solgt til USA og Europa. Jeg mener den er så god, sier han til NRK.

  • Hør radioreportasje om saken:

Ikke mer Sopranos

– Dette blir sannsynligvis det nærmeste en kommer en fortsettelse av Sopranos, sier van Zandt.

For til tross for mange rykter om at det skal komme mer, er van Zandt helt tydelig:

– Det er ingen og har aldri vært noen slike planer.

Istedet tror van Zandt at serien som Rubicon lager for NRK kan bli en internasjonal hit, med Sopranos som døråpner.

Den erfarne tv-mannen Lasse Halberg er executive producer. Skal en tro det han forteller fra verdens største tv-messe i Cannes, der de viste klipp fra serien i april, er det i alle fall godt håp.

– Folk kom stormende ut av visningsrommet med hendene i været. Amerikanerne begynte å snakke om at originalen kunne sendes i USA og BBC sa det var det beste de hadde sett på hele messen, sier han.

Kan bli oppfølger

Verdensstjerna har vært i Lillehammer siden innspillingstart i januar, og har akkurat som Frank i serien, måttet venne seg til livet i Norge:

– Jeg liker denne byen veldig godt. Den er fantastisk. Det er en helt ny verden for meg, og veldig moro å bli litt kjent med stedet, sier van Zandt.

Allerede nå, mer enn et halvt år før den kommer på skjermen, jobber filmskaperne for å få til en oppfølgerserie. Hovedrolleinnehaveren selv kommer gjerne til Lillehammer igjen:

– Jeg vil gjerne tilbake hit. Jeg er klar til å takke ja hvis det skjer før jeg blir bedt om å gjøre andre ting.

Men Bruce kan ringe i morgen og da må jeg dra

Steve van Zandt
Video Se klipp fra NRKs nye dramaserie - Lillyhammer (ny versjon)

Little Steven og kremen av norske skuespillere spiller i denne actionkomedien i åtte episoder som kommer på NRK i 2012.

Foto: Rubicon/NRK

Flere saker fra Innlandet