Lisensjakt på ulv er i gang: Tre ulver felt i Åsnes

Tre ulver fra Kynna-reviret ble skutt i Åsnes fredag. Det er gitt tillatelse til å felle ti dyr, og lisensjakta fortsetter lørdag og søndag.

Tre ulv skutt 1. januar i Åsnes. Tilhører Kynna-reviret.

SKUTT: Tre ulver fra Kynna-reviret ble skutt fredag under første dag av lisensjakta.

Foto: Kristian Noer

På årets første dag ble tre ulver skutt i Åsnes kommune i Innlandet. Ulvene tilhører det såkalte Kynna-reviret.

Gode jaktforhold

Snøfall gjorde at det var enkelt å spore ulvene, sier Kristian Noer, jaktleder og medieansvarlig for fellingsuttaket i Kynna-reviret.

– Det ble en grei dag. Vi møttes tidlig på morgenen og fikk ut mannskapene våre på en effektiv måte, sier Noer.

Ganske tidlig hadde de ringet inn sju ulver innenfor et ganske stort område. Først klarte jaktlaget å felle en valp ved 13-tiden. Mot slutten av dagen ble to ytterligere to ulver skutt, i hver sin ende av terrenget det blir jaktet i.

– Det var veldig reinhekla og greie fellinger, sier Noer.

Økte lisenskvoten

Klima- og miljødepartementet ga i utgangspunktet tillatelse til å ta ut åtte dyr i Kynna-flokken. Men på bakgrunn av sporing nyttårsaften ble kvoten økt, sier seniorrådgiver Ståle Sørensen hos Statsforvalteren i Innlandet.

– Jaktlagene oppdaget spor etter to ulike flokker: En på seks dyr og en på fire. Vi har muligheten til å endre kvoten ved behov, og valgte derfor å gi tillatelse til å ta ut ti dyr.

Kynna-reviret omfatter i utgangspunktet områder i både Elverum, Våler og Åsnes kommuner. På grunn av tilgrensende flokker omfatter ikke fellingstillatelsen som er gitt Elverum, sier Sørensen.

Fortsetter jakta lørdag

Fellingstillatelsen som er gitt går ikke ut før 15. februar. Jakta fortsetter imidlertid lørdag med uforminsket styrke, ifølge jaktleder Kristian Noer.

– Det er veldig gode jaktforhold nå. Vi kommer derfor til å gjennomføre fellingsforsøk lørdag og søndag. Så får vi se hvor langt vi har kommet da.

– Hvor mange jegere er det som jakter på ulvene nå?

– Det har jeg ikke lyst til å kommentere, sier Noer.

Ifølge avisa Nationen ble to ulver fra Aurskog-reviret i Aurskog-Høland også skutt fredag. Der er det gitt en fellingskvote på tre ulver.