Tre menn siktet i Operasjon Dark Room

Innlandet politidistrikt har fått oversendt tre saker fra Vest politidistrikt i den omfattende overgrepssaken fra Bergen. En mann fra Oppland er allerede dømt.

Dark room

DELTE OVERGREPSBILDER: Vest politidistrikt har i lengre tid jobbet med en stor overgrepssak og knytter minst 51 personer til saken. De skal ha delt overgrepsbilder og videoer av barn på nettet, samt chattet om overgrep.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Vest politidistrikt iverksatte i fjor høst det de kalte Operasjon Dark Room. Så langt er 51 menn fra hele landet avslørt som deltagere i flere overgrepsnettverk der det ble delt bilder og videoer samt chattet om overgrep mot barn via internett.

Noen er også siktet for fysiske overgrep.

Ti av tolv politidistrikter, i tillegg til Kripos, har fått oversendt én eller flere saker fra Vest politidistrikt. Etterforskningen pågår fortsatt og kan øke i omfang.

Ingen av de tre mennene fra Innlandet som er involvert skal ha begått fysiske overgrep. De tre mennene i Innlandet er fra Gudbrandsdalen, Hedmark og Vestoppland.

Mann allerede dømt

En mann i 40-årene fra Oppland er allerede dømt i saken. Han ble avslørt av politiet etter at han chattet med en av de tiltalte, en mann i 20-årene fra Hordaland, om å begå overgrep mot barn. Ifølge dommen skal opplendingen blant annet skrevet at han hadde to døtre og at han ønsket å ha sex med dem. Han har ingen døtre, men en sønn.

Han ble dømt til fengsel i 30 dager for å ha hatt 45 bilder som fremstiller barn i seksuelle situasjoner med voksne, posering alene eller med andre barn. Fem av bildene skal være svært grove, står det i dommen.

Mannen som er utdannet sykepleier og jobber i helsevesenet erkjente straffskyld og saken gikk som en tilståelsessak i august. Han forklarte at han ikke kjente seg igjen i tiltalen og sa han var oppriktig lei seg for det han hadde gjort og uttrykte sterk anger.