Stengte E6 i 10 timer etter trailervelt

LILLEHAMMER (NRK): E6 ved Lillehammer var stengt i ti timer mandag etter en trailervelt.

Opprydding etter trailervelt på E6
Foto: Arne Sørenes / NRK

Deler av vogntoget sperret E6, og lå delvis ute i Mjøsa etter den dramatiske velten mandag ettermiddag. Cirka 70 meter autovern er revet vekk.

– Det er mye arbeid med berging. I tillegg kommer opprydding og sikring, sa opereasjonsleder Arne Strøm i Gudbrandsdal politidistrikt til NRK mandag kveld.

I 23-tida åpnet vegen, etter å ha vært stengt siden klokka 13.

Ifølge avisa GD er vogntoget lokalt eid, tilhørende det norske selskapet Nordic Crain. Det krysset motgående kjørefelt på E6 , og to motorsyklister skal ha gitt gass for å unngå å bli kjørt ned.

Føreren er lettere skadd, ifølge politiet. Han vil bli avhørt tirsdag. Men ifølge Arne Strøm har politiet opprettet sak.

Det måtte store løftekraner til, i tillegg til kranbiler for å få vogntoget opp fra Mjøsa på Vingnes like sør for Lillehammer.

Det har vært omkjøringmuligheter på lokalvegen.

trailer av veien, E6 ved Lillehammer

Trailerulykke på E6 ved Lillehammer (video: Arne Sørenes).

Nylagt asfalt på stedet

Trailervelt Lillehammer

STENGT: E6 er stengt i flere timer.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Ingen andre kjøretøy var involvert i den dramatiske ulykka.

– Vogntoget kjørte sørover på E6 og rett sør for Vingnes skal hengeren ha kommet utenfor asfalten på høyre side. Traileren veltet og ligger nå delvis nede i Mjøsa med trekkvogna, mens hengeren sperrer kjørebana, sier Solberg.

Det er nylagt asfalt på stedet og vegen var ikke merket. Politiet vil foreløpig ikke uttale seg ytterligere om årsaken til velten.

Laster kart, vennligst vent...