Sjekk den monsterlaksen!

Brødrene Jan Cato Skoglund og Lars-Erik Knippa fra Elverum dro opp en laks på hele 22,58 kilo utenfor Bornholm i Danmark.

Jan Cato Skoglund og Lars-Erik Knippa holder opp en laks på 22 kilo.

TO GLADE LAKSER: Jan Cato Skoglund og Lars-Erik Knippa forteller at de brukte 45-50 minutter på å slite ut kjempelaksen og få den opp i båten.

Foto: Privat/hooked.no

Kjempelaksen ble tatt på 27. april i år, og det er nettstedet Hooked som forteller om den utrolige fiskehistorien.

– Det var kjempeartig. Det er dette vi har drømt om, sier Lars-Erik Knippa til NRK.

De to brødrene er lidenskapelige fiskere, og har helt siden 2005 jevnlig reist til Østersjøen for å fiske, de siste fem årene til Bornholm på jakt etter den virkelig store Østersjølaksen.

– Det er alltid artig å få fisk. Men vi har jo drømt om å få en som er ordentlig stor en for å prøve hvordan det er, sier Knippa.

Samarbeidsprosjekt

Brødrene drev med såkalt trollingfiske, der man altså fisker med stang fra båt. Da laksen bet på forstod de ikke umiddelbart hvor stor den faktisk var. De forteller at det tok hele 45-50 minutter før de fikk dratt den opp i båten.

– Vi har fisket sammen i så mange år, så vi vet hvordan vi skal oppføre oss og hvilke oppgaver vi har, sier Jan Cato Skoglund.

De samarbeidey om å sveive og føre båten slik at fisk og snøre ikke gikk under båten eller havnet inn i propellen. Først da de hadde fått laksen helt inntil ripa skjønte de at den var et usedvanlig stort eksemplar.

– Jeg kommer ikke til å glemme det plasket da den gjorde hoppet rett utenfor båten. Det kommer jeg til å huske en stund, ja, sier Knippa.

Måtte kjøpe ny fryser

Den gigantiske laksen ble målt til hele 1,23 meters lengde. Nå ender ruggen trolig på hytteveggen hjemme i Norge.

– Vi var ganske heldige og møtte en dansk fisker som lå på samme camping som oss og som hadde kontaktnett inn i et utstoppingsmiljø. Han tok med seg fisken og måtte til og med kjøpe ny fryser for å få plass til den. Han skal levere den der, og så skal de sende den oppover når fisken er ferdig, forteller Knippa.

– Så er det bare å få hjemmel for å putte den på hytteveggen min eller på hytteveggen hos brodern, sier han.