Tog kjørte på lastebil – Dovrebanen åpnet igjen

Et passasjertog på vei fra Trondheim til Oslo kjørte på en lastebil like sør for Kvam. Dovrebanen mellom Otta og Vinstra ble stengt for togtrafikk, men er åpnet igjen.

Tog kjørte på lastebil

KOLLISJON: Det var sør for Kvam i Gudbrandsdalen at et tog kjørte på en lastebil torsdag formiddag.

Foto: Vigdis Wagø

Et passasjertog på Dovrebanen kjørte torsdag inn i en lastebil med dyretransport en kilometer sør for Kvam torsdag formiddag.

– Lastebilsjåføren er sendt til legevakt for sjekk etter å få fått et mindre sår, ellers har det gått bra med både folk og fe. Det var 200 passasjerer i toget, sier operasjonsleder i politiet Haagen Løvseth.

Ukjent hendelsesforløp

Toget traff bakenden på lastebilen, da den kjørte over en lokal overgang. Lastebilen snurret 180 grader etter påkjørselen.

Lokomotiv med skader

Lokomotivet fikk store skader i kollisjonen med lastebilen.

Foto: Erik Brenna

– Det var en såpass stor lastebil at lokomotivet har fått så store skader at vi måtte stanse toget, sier pressevakt i NSB, Håkon Myhre.

NSB jobber for å finne alternative løsninger for de 200 passasjerene.

– Vi jobber med å skaffe til veie ny transport for de reisende, enten i form av busser eller om vi kan kjøre toget videre ved et lokomotivbytte.

Strekningen Otta–Vinstra ble stengt en periode for togtrafikk som følge av ulykken, men er nå åpnet igjen.

– Nå må man finne ut av hva som har skjedd, og om også sporet er skadet, sier Myhre.

Tog kjørte på lastebil

Det var en Nortura-lastebil som transporterte fe som ble påkjørt av toget. Det skal ha gått bra med alle dyrene etter ulykken.

Foto: Vigdis Wågø-Wares